Hovedinnhold

Ylvis-boka topper salgsliste i USA

Barneboka til Ylvis-brødrene går rett til topps på den prestisjetunge bestselgerlista til New York Times.

Denne saken handler om:

Det betyr at ingen selger flere barnebøker i USA nå rett før jul enn Bård og Vegard Ylvisåker. Det er Billboard som har fått dette bekreftet fra offisielt hold.

Selve låten «The Fox (What Does The Fox Say?)» nådde aldri toppen av Billboardlista, men stoppet på sjetteplassen. Bokas førsteplass blir dermed nok en milepæl i det vanvittige amerikanske eventyret som Bård og Vegard Ylvisåker har gjennomlevd det siste året.

Boka «What Does The Fox Say?» - med illustrasjoner av Svein Nyhus - er selvfølgelig basert på låten med samme navn - og ble utgitt i USA via det anerkjente forlaget Simon & Schuster den 10. desember.

I USA er boka allerede trykket i seks opplag og ser ut til å bli årets julegave for barn. Det samme gjelder her hjemme i Norge, der førsteopplaget var på rekordstore 75.000.

Boka har fått god mottakelse både i inn- og utland, og har bidratt til at Ylvis-brødrene i 2013 har sørget for markant oppmerksomhet rundt Norge. Blant annet innlemmet Billboard Magazine reveboka i sin celebre Holiday Gift Guide for 2013.

Selv YouTube tok i bruk reven til Ylvis i logoen da de laget en kavalkade over de mest sette videoene i 2013. «The Fox» er nå sett hele 293 millioner ganger på YouTube og vil passere 300 millionersstreken innen julaften.

Torsdag var revelydene også sentrale da JibJab som vanlig oppsummerte 2013 på humoristisk måte i Jay Lenos The Tonight Show på NBC.

I et ferskt intervju med Hollywood Reporter forklarer Ylvis-brødrene at alt som har skjedd dette året uansett er en bonus for deres arbeid hjemme i Norge.

- Det er fint hvis dere liker det vi gjør i fremtiden også. Hvis dere ikke gjør det, returnerer vi til Norge og forblir glade. Alt er en bonus, og vi blir ikke skuffet om vi blir sparket ut av landet, sier Bård Ylvisåker til Hollywood Reporter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bok

Se neste 5 fra Bok