Hovedinnhold

Tintin-tegneserie solgt for nesten ti millioner

Sjelden Tintin-utgave slo salgsrekord på auksjon

SLO REKORD: Det er denne tegneserieforsiden som har sørget for ny salgsrekord for Tintin. Foto: AFP
SLO REKORD: Det er denne tegneserieforsiden som har sørget for ny salgsrekord for Tintin. Foto: AFP
En håndtegnet utgave av tegneserieboken «Tintin in America» er solgt for nesten ti millioner kroner. Det er salgsrekord for forfatteren.

«Tintin in America» ble gitt ut i 1932 som den tredje av totalt 23 utgitte tegneseriebøker om journalisten Tintin og hans hund Terry. Boken som nylig ble solgt på auksjon for nesten ti millioner kroner har et håndtegnet cover, tegnet av skaperen selv, Georges Remi alias Hergé, skriver BBC.

Dermed slo forfatteren sin egen rekord, som var på 5, 8 millioner for samme bok for bare fire år siden. Denne gangen gikk boken for 9,9 millioner kroner.

ANMELDELSE:  «På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet»

Rasisme-anklager

«Tintin in America» er spesielt kjent fordi den i 1995 ble fjernet fra distriktsbibliotekene i hele Washington. Myndighetene mente boken viste et rasistisk bilde av indianerne i USA, og fortsatt er den bare tilgjengelig for lærere som underviser i rasisme.

I boken møter Tintin flere indianere på prærien i USA, mens resten av handlingen er lagt til Chicago.

Også «Tintin in Congo» har også måttet stå til ansvar for alvorlige rasismeanklager.

Populær film

I 2011 ble tegneserien om Tintin til film i regi av stjerneregissør Steven Speilberg og Peter Jackson. Filmen har tjent inn over 2,2 milliarder kroner og «På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet» seilte også rett inn på toppen av de norske kinolistene.

I VG fikk filmen terningkast fire, og det var Erik Solbakken som lånte ut stemmen sin til den belgiske journalisten.

Det solgte eksemplaret er et av fem gjenværende originaler av Hervé og bare to av dem er i privat eie.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bok

Se neste 5 fra Bok