Hovedinnhold

Sinna-Linnéa avslutter bloggen med bok

Linnéa Myhre: - Boken er et eneste stort personlig problem

BOKDEBUTERER: Linnéa Myhre, her sammen med undulaten Twitter. Foto: JØRGEN BRAASTAD
BOKDEBUTERER: Linnéa Myhre, her sammen med undulaten Twitter. Foto: JØRGEN BRAASTAD
Etter fem års høyprofilert bitterblogging har Linnéa Myhre (22) bestemt seg for å legge opp - og debutere som forfatter.

Denne saken handler om:

Imponert av bloggen

Linnéa Myhres blogg fikk Tiden Norsk Forlag til å ta kontakt og foreslå at hun skulle skrive en skjønnlitterær bok.

- Bloggen gjorde det tydelig at Linnéa er meget talentfull. Vi er veldig stolte av denne boken, sier redaktør Tiril Broch Aakre.

Moldejentas mye omtalte, omdiskuterte og enormt populære blogg  har gjort henne til en av landets største unge skrivestjerner.

Nå vil den prisbelønnede 22-åringen skifte format. I august gir hun ut boken «Evig søndag». En roman, ifølge Myhre.

I dagboks form

- Men den kan lett forveksles med en dagbok, da den strengt tatt er bygget opp som en. Den forteller om en prosess - en ett år lang prosess hos en psykiater, hvor man følger en mer eller mindre deprimert, spiseforstyrret og dum jente. Jeg er ganske sikker på at hun er meg, forteller hun.

Myhre har i lengre tid gjort det klart at hun ikke vil fortsette å blogge.

Nå vil hun avslutte bloggingen, med boken som en erstatning.

- Jeg tenker på boken som et siste blogginnlegg, bare uten kommentarfelt. Jeg har blogget i fem år, og både må og vil videre. Jeg føler dette er en rettferdig måte å avslutte det på, både i forhold til leserne mine og meg selv. Boken vil være en fin erstatning for leserne som ønsker å lese mer, og en ny verden for meg.

- Det er et velkjent salgstriks å si at «nå gir jeg meg» ... ?

- Jeg gir meg jo bare med bloggingen. Hva jeg skriver i fremtiden vet jeg ikke, men jeg vet i alle fall at det ikke blir en blogg. Det har vært vanskeligere å gi det opp enn jeg hadde trodd. Nå har jeg hatt tid til å forberede meg på det, i stedet for å la begeret renne over og slette alt i panikk.

- Så dette er ikke deg som «tar en Voe»?

- Jeg slutter ikke akkurat med bloggen for å satse på musikken, nei, ler Myhre.

Besøk Linnéas blogg her 

Pris for TV-serie

Hun har markert seg utenfor blogguniverset allerede: For to uker siden vant hun og NRK P3 medieprisen for web-TV-serien «La Linnéa leve», som på usminket vis tok for seg Myhres kamp mot sine psykiske problemer.

- Hvordan berører du dette i boken?

- Boken er et eneste stort personlig problem, og det er det som er problemet. Jeg er problemet. Det høres kanskje kjedelig ut, og det kan det godt hende at det er også. Jeg vet ikke.

Les også:  Linnéa slakter norske bloggere 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Siste saker fra Bok

Se neste 5 fra Bok