Hovedinnhold

Rekordår for Unni Lindell

Unni Lindell går mot et rekordår. Bøkene hennes går meget godt! 172 000 er opplaget på de tre nye bøkene hun har utgitt i år.
HUMØRPILLER: - Nå har jeg solgt to millioner eksemplarer av humorbøkene mine, sier Unni Lindell. Foto: Mattis Sandblad
HUMØRPILLER: - Nå har jeg solgt to millioner eksemplarer av humorbøkene mine, sier Unni Lindell. Foto: Mattis Sandblad

Opplaget økes nå med 10 000 eksemplarer på «Honningfellen». Da er kriminalromanen trykket i et samlet opplag på 110 000 eksemplarer. Det fordeler seg med 60 000 eksemplarer for bokhandelsalg og 50 000 på bokklubb. «Honningfellen» fikk terningkast seks av VGs anmelder, da den kom i august.

I tillegg har Unni Lindell to nye bøker til ute. Det er barneboken «Kyss meg på tirsdag» som er trykket i 12 000 eksemplarer, samt humorboken hun har skrevet sammen med Anne B. Ragde. «To fruer i en smekk rir igjen» er tittelen på boken som er trykket i 50 000 eksemplarer.

- Bedre enn noen gang

- Hun selger bedre enn noen gang. Det er kjempemorsomt at det finnes bøker som får strålende kritikker og selger i store opplag. Det er slike bøker vi ønsker oss, sier Even Råkil, kommunikasjons- og rettighetssjef i Aschehoug forlag.

Unni Lindell har gjort det usedvanlig bra som forfatter. Ifølge ligningstallene har hun de fem siste årene hatt en inntekt på nesten 20 millioner kroner. I år blir også inntekten meget bra. Det er ikke bare årets nye bøker som selger i store opplag.

- Nå har jeg solgt to millioner eksemplarer av humorbøkene mine. Det er kjempegøy! sier Unni Lindell.

I alt har hun skrevet 12 samlinger med perler fra barnemunn - utsagn fra samtaler hun har hatt med barn. Disse humorbøkene har solgt godt internasjonalt også.

Den første boken, « Kongen er pappaen til to tvillinger som heter Gro og Kåre», kom i 1987. Den nyeste er «Krokodiller snakker ikke norsk».

- Disse bøkene er veldig etablerte og de har kommet ut rundt 18 land. Akkurat nå har «Krokodiller snakker ikke norsk» ligget på bestselgerlisten i et år, sier Unni Lindell.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bok

Se neste 5 fra Bok