Hovedinnhold

Praktverk for Donald-fans

Snart kommer utgaven alle Donald-entusiaster har drømt om: Et praktverk i 30 bind med alle seriene til den berømte Donald-tegneren Carl Barks.
På Donalds 70-årsdag presenterte Egmont Serieforlaget sin storsatsing. Den eksklusive utgaven av Carl Barks' samlede verk vil være klar rundt årsskiftet.

Carl Barks (1901-1999) er verdensberømt som «Den gode Disney-tegneren», og har formet barndommen til mennesker over hele kloden. Originalsidene han tegnet selges i dag for hundretusener av kroner, mens maleriene hans går for mange millioner.

30 bind

- Dette blir den fineste utgaven av Carl Barks' verk på verdensbasis, sier historieprofessor Øystein Sørensen, som sitter i redaksjonsrådet. «Carl Barks samlede verk» blir et praktverk som må forhåndsbestilles, og som selges i et begrenset og nummerert opplag. Foruten rundt 6500 sider med tegneserier og covere, vil den bestå av en biografidel på 1000 sider og en rekke artikler. Prisen vil være rundt 500 kroner for hver bok, slik at hele serien på 30 bind vil koste 15000 kroner.

Verket, som også inneholder sider som ble sensurert av Disney-konsernet, blir utgitt i de skandinaviske landene og Tyskland samtidig.

Den amerikanske tegneren Don Rosa omtales gjerne som Carl Barks' arvtager og lovpriser sin forgjenger.

- Ingen annen forfatter i det tyvende århundre har påvirket flere mennesker enn nettopp Carl Barks. Han var definitivt forrige århundres største historieforteller, sier Don Rosa.

Selv er 52-åringen nesten uten stemme etter utallige møter med Donald-fans i de nordiske landene. I går signerte han bøker i fire timer i en Oslo-bokhandel. Køen strakte seg ut på gaten, og ned langs hele kvartalet.

- Naboene mine hjemme i Kentucky aner ikke hva jeg jobber med. Her i Europa blir jeg behandlet som en popstjerne. Jeg kan nesten ikke ta det seriøst, men jeg er svært takknemlig. Det er både underlig og hyggelig at jeg kan glede folk så utrolig mye bare ved å gi en signatur, sier Don Rosa.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bok

Se neste 5 fra Bok