Hovedinnhold

Nedtur til barndommen

Karl Ove Knausgård «Min kamp - 3»

Denne saken handler om:

423 sider, 299.-
Oktober

I del tre av «Min kamp» tar Karl Ove Knausgård leseren med til hans barndom.
Dog ikke hele veien, for han er som oss andre her, og husker lite av hva som skjedde før han begynner på skolen.
Familien flytter til Tromøya og de og boken holder seg der til ungdomsskolen begynner for Karl Ove.

Der de to første bøkene føles ubehagelige, med en mørk skygge over sidene og en voldsom selvutlevering, er denne mer konvensjonell. Riktignok brettes faren ut som noe i nærheten av en psykopat, men med bok én i tankene er dette gammelt nytt.
Dermed blir lesningen en nedtur. De lange, detaljerte beskrivelsene fremstår ikke som litterære gullkorn, mer langdryge rekker av ord. Innimellom kommer det fantastiske stemningsøyeblikk, men boken er ikke på det nivået prosjektet har hatt så langt.

Den fyller ut historien om Karl Ove, rent biografisk, men har ikke den nerven, den helt spesielle opplevelsen av å lese noe som er unikt som de to første var begavet med.
Bok nummer tre er forhåpentligvis mer som fyllstoff å betrakte, noe som måtte med, når hele denne doble trilogien oppsummeres.
MORTEN ABRAHAMSEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bok

Se neste 5 fra Bok