Hovedinnhold

Andreas Viestad i Vogue

GLANSET PAPIR: Andreas Viestad er med å lage 24 typer rakfisk i desemberutgaven av Vogue. Foto: Thomas Nilsson
GLANSET PAPIR: Andreas Viestad er med å lage 24 typer rakfisk i desemberutgaven av Vogue. Foto: Thomas Nilsson
(VG Nett) Den norske matskribenten og forfatteren Andreas Viestad blir å se i verdens største motemagasin denne måneden.

Denne saken handler om:

På coveret til det amerikanske motemagasinet står skuespilleren Penelope Cruz i en blodrød Haute Couture kjole fra designerhuset Valentino. Blar du om noen sider finner du nordmannen Andreas Viestad.

- Størrelsen og omfanget på dette er overveldende. Det er kjempemorsomt, sier Viestad til VG Nett på telefon fra Sør-Afrika.

Sammen med Vogues faste matskribent Jeffrey Steingarten viser han moteelskere verden over hvordan man kan lage gravlaks.

24 typer rakfisk

Selv tok Viestad med seg rakfisk fra Norge, og Steingarten kjøpten inn flere laksetyper i USA, både villaks og oppdretslaks. Til sammen lagde de 24 forskjellige typer gravlaks.

- Man kunne faktisk kjenne nyanser i smaken på de forskjellige typene. Jeg ble overrasket over oppdrettslaksen, den var god, sier Viestad.

Han har møtt Steingarten før, og ble spurt om det glamorøse oppdraget da Vogue vil ha en matspalte med julemat til desembernummeret.

- Steingarten er utrolig dyktig og utrolig orientert på hva som skjer. Han er på mange måter en kultskikkelse, sier han.

Nærmere solen

Dette er ikke første gangen Viestad er å lese om i et internasjonalt glanset magasin. Tidligere har han vært i blandet Vanity Fair, hvor han og Hollywood-skuespillerinne Nicole Kidman delte en dobbelside.

- Det er ganske spesielt å være med på så store ting. Jeg følte på en måte at jeg ikke nådde opp, men at jeg kom litt nærmere solen, sier Viestad.

I høst kom Andreas ut med boken Cadillac, en blanding av reiseskildringer og matskriverier. Nå har han pappa-permisjon, og er på ferie i Sør-Afrika.

Desemberutgaven av amerikanske Vogue kommer til Norge i løpet av de neste dagene. Kan du ikke vente, så kan du finne Andreas Viestads oppskrift på gravlaks i boken «Nord for Eden».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bok

Se neste 5 fra Bok