Hovedinnhold

Jo Nesbø topper listene i sju land

Jo Nesbø nummer 1: Selger mest i Storbritannia!

<p>NUMMER 1: I dag ble det klart at Jo Nesbø (57) går til topps på listene i Storbritannia med «The Thirst» som bare har vært i salg siden torsdag.</p>

NUMMER 1: I dag ble det klart at Jo Nesbø (57) går til topps på listene i Storbritannia med «The Thirst» som bare har vært i salg siden torsdag.

Foto: Gøran Bohlin, VG
Jo Nesbøs «Tørst», eller «The Thirst» som den heter på engelsk, går nå til topps på bestselgerlisten i Storbritannia.

Denne saken handler om:

I tillegg er Jo Nesbø nummer én på salgslistene i Norge, Danmark, Slovakia, Polen, Kroatia og Hellas, kan Nesbøs agent Niclas Salomonsson fortelle til VG. I Sverige er Nesbø nå på andreplass etter at Camilla Läckbergs siste krim denne uken vippet ham ned fra førsteplassen som han har holdt i flere uker, og han er nummer to i Italia.

«Tørst» ble sluppet i England rett før helgen, og allerede i ettermiddag er det klart at den går rett inn på The Sunday Times bestselgerliste for skjønnlitteratur. Listen trykkes førstkommende søndag, men tallene er nå offisielle.

Fått med deg? Roy Jacobsen kan vinne Booker-prisen som første nordmann

– Hurra, skriver Salomonsson i en epost til VG. Han har vært Nesbøs agent i flere år og følger ham tett.

– Det er helt fantastisk. Han gjør det igjen, sier Salomonsson.

Leste du intervjuet med Nesbø? – Jeg har krympet to centimeter

Boken fikk terningkast 5 i VG da den kom ut i mars, og VGs anmelder skrev at den «sitter som et bitt». Også i Storbritannia har den fått god mottakelse. Sunday Mirror skriver blant annet at boken er «glimrende» og at «den rocker». Mens The Sunday Express skriver at boken er «en ekstrem grusom reise inn i de mørkere sidene av menneskets natur - og at den uhyggelige tonen vil glede Nesbøs fans».

Siste  bokanmeldelse: Caitlyn Jenners «Mitt hemmelige liv» er noe så sjeldent som en viktig kjendisbiografi.

VG har vært i kontakt med Jo Nesbø som oppgir at han har som linje å ikke kommentere salgstall eller listeplasseringer. Han er nå på en større utenlandsturné, og fremover skal boken slippes i Ungarn, Serbia, Tjekkia, USA, Canada, Russland, Nederland, Litauen, Tyskland og Frankrike.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bok

Se neste 5 fra Bok