Hovedinnhold

Leser Knausgård 24 timer i strekk

BLIR HYLLET MED MARATON: Arendal bibliotek setter pris på bysbarnet Karl Ove Knausgård (42). Foto: Frode Hansen, VG
BLIR HYLLET MED MARATON: Arendal bibliotek setter pris på bysbarnet Karl Ove Knausgård (42). Foto: Frode Hansen, VG
Biblioteket i Karl Ove Knausgårds hjemby Arendal slår på stortromma for bysbarnet.

I 24 timer fra i strekk fra i morgen klokken 15 skal nemlig bibliotekarer og andre frivillige begå høytlesning av det godt over 3000 sider lange verket skrevet av arendalitten Knausgård. Biblioteket har i anledningen fått en 1970-talls overhaling med campingutstyr og pyntegjenstander. Det blir også grilling, opplyser Inger Elise Nipedal, informasjonskonsulent ved Arendal bibliotek.

Det høres ut som en veldig kosete setting dette her, men det er vel ikke alt i «Min kamp» som er like koselig å lese opp?

- Nei, det er ikke det. Men det er et verk som vi føler vi har et forhold til her. Knausgård har tidligere skrytt av Arendal bibliotek i en tale han sendte til biblioteksjefen midt på natten da han fikk Sørlandets litteraturpris i 2010. Vi føler han er glad i oss, forteller Nipedal.

Har du lest «Min kamp»-serien? Disktuér i kommentarfeltet!

Anledningen til «Min kamp»-maratonet som har fått den lokale tittelen «Vår Kæmp» er at Aust-Agder bibliotek og Kulturformidling arrangerer Norgesmesterskap i litteraturformidling senere i sommer. «Kæmpen» er en oppkjøring til dette.

Er det noen bibliotekarer som har nektet å være med fordi de ikke likte boken?

- Neida, det er dugnadsbasert dette her, så det er frivillig, sier Nipedal som har en drøm om at hovedpersonen selv vil dukke opp.

- Tenk om han kunne komme inn og lese et strekk, eller gjøre det over telefonen! Det er en ønskedrøm, men vi vet i hvert fall at han kommer til få vite om seansen.

Nipedal er spent på om det vil være noen til stede hele natten, men lover at lesingen vil pågå fullstendig uavbrutt, uansett.

- Her er det ingen unnasluntring, vi kjører på hele natta, sier hun.

Så gjenstår det å se hvor langt i seksbindsverket maraton-deltakerne kommer..

PYNTET TIL 70-TALLSFEST: Slik ser det ut i Arendal bibliotek før Knausgård-maraton. Foto: Olaug Thortveit
PYNTET TIL 70-TALLSFEST: Slik ser det ut i Arendal bibliotek før Knausgård-maraton. Foto: Olaug Thortveit

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bok

Se neste 5 fra Bok