Hovedinnhold

Knausgård sliter i USA og England

VANSKELIG: Karl Ove Knausgårds bok «Min Kamp» er en vanskelig bok å selge i utlandet. Her er han etter han fikk Gyldendalsprisen på 400.000 kroner i mars. Foto: Frode Hansen.
VANSKELIG: Karl Ove Knausgårds bok «Min Kamp» er en vanskelig bok å selge i utlandet. Her er han etter han fikk Gyldendalsprisen på 400.000 kroner i mars. Foto: Frode Hansen.
(VG Nett) Den engelske oversettelsen av Karl Ove Knausgårds (43) «Min Kamp» kom ut i mars. Hittil har boken bare solgt i underkant av 1500 eksemplarer.

I forkant fikk boken gode anmeldelser og intervjuer i internasjonale medier. Likevel ser det ikke ut til at Knausgård lykkes på engelsk, skriver Dagens Næringsliv.

Boken ble gitt ut i England i mars, og i USA to måneder senere under navnet «My Struggles».

Vanskelig marked

Samlet opplag i Norge er på hele 458.000, og forfatteren har tjent hele 16 millioner kroner på serien. Suksessen har foreløpig ikke gjentatt seg i England og USA.

- «Min Kamp» er en vanskelig bok å selge, med en forfatter som er så godt som ukjent utenfor Skandinavia, sier Henrik Francke, rettighetsredaktør i Aschehoug Agency til DN.

Forfatteren Per Petterson med boken «Ut og stjæle hester» er en av få norske forfattere som har klart å slå igjennom i USA, med 350.000 solgte eksemplarer.

Suksess i andre land

Francke tror resten av serien vil oversettes til engelsk, til tross for de lave salgstallene.

På andre språk har nemlig boken gjort stor suksess.

Det har blitt solgt 7000 eksemplarer av boken i Sverige, og 32.000 eksemplarer i Tyskland, Østerrike og Sveis.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bok

Se neste 5 fra Bok