Første opplag av debutromanen «Evig søndag» utsolgt på én dag

SKRØT AV LINNÉA: Aksel Hennie er full av lovord om Linnéa Myhre og gleder seg stort til å lese hennes debutroman. Her er de begge på lanseringen av «Evig søndag» på taket hos forlaget Gyldendal i Oslo. Foto: Mattis Sandblad / VG

Blogg-Linnéa hyllet av Aksel Hennie

Aksel Hennie (36) er imponert over «sinna-blogger» Linnéa Myhres (22) mot og ærlighet. Selv trodde hun ikke hun skulle overleve sin egen boklansering.

  • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over syv år gammel

Tirsdag kveld motbeviste bloggkjendis Linnéa Myhre seg selv og lanserte «Evig søndag».

Boken dreier seg i stor grad om den kjente bloggerens lange kamp mot depresjoner og ikke et øye var tørt da Linnéa leste fra sin egen bok om hvordan hun en gang begynte dagene med å stryke seg over ribbeina for å forsikre seg om at ingenting ved kroppen var forandret.

BKGRUNN: Sinna-Linnéa avslutter bloggen med bok

- Bør premieres

KJØPTE BOK: Aksel Hennie har hittil bare lest bloggen til Linnéa, men sikret seg et eksemplar av boken tirsdag kveld. Foto: Mattis Sandblad / VG

Skuespiller Aksel Hennie var selv til stedet på boklanseringen, hvor han passet på å rose bloggeren personlig.

- En slik ærlighet skal premieres. Linnéa har et mot og et talent som er sjeldent. Jeg har lest bloggen hennes, og nå gleder jeg meg til å se hvordan Linnéa tanker ser ut i skjønnlitterær form, sier «Hodejegene»-stjernen til VG.

Linnéa Myhre har inntil nylig skrevet bloggen linniiie.com, hvor hennes satiriske og dønn ærlige blogginnlegg har gjort henne til en av landets største og mest kjente bloggere. Myhre har også blitt hyllet for sin åpenhet om depresjonen og spiseforstyrrelsen, som hun lenge trodde skulle koste henne hele boklanseringen.

- Jeg er lettet over å være ferdig, og glad for at jeg faktisk får være med på dette. Noen ganger har jeg jo tenkt at jeg ikke kom til å leve så lenge at jeg fikk skrevet ferdig boka og lansert den, sier forfatteren.

Utsolgt umiddelbart
Linnéa har brukt halvannet år på å skrive «Evig søndag», og innrømmer at det har vært en tung prosess.

- Målet mitt var å skrive litt hver dag, men på dårlige dager orket jeg jo ikke det. Da ble jeg utrolig skuffet over meg selv, og det kunne ødelegge hele dagen min. Samtidig er jeg stolt over at boken nå endelig er ute, forteller Linnéa.

ALVORLIG: Linnea Myhre er redd for at anmelderne ikke skal like boken hennes. Foto: Mattis Sandblad / VG

Første opplag av boken ble satt i butikkhyllene mandag. Samme dag ble hele opplaget på 2500 bøker utsolgt, og neste opplag på 4000 bøker kommer senere i august.

Frykter slakt
Likevel klarer ikke bloggeren og forfatteren å kvitte seg med angsten for dårlige anmeldelser.

- Hittil har det meste vært positivt, men jeg legger ikke skjul på at dårlig kritikk går hardt inn på meg. Min største frykt er å bli slaktet for denne boken, sier Linnéa.

For tiden har hun tatt en pause fra Oslo og flyttet tilbake til hjembyen Molde. Der jobber hun dessuten på Bunnpris, hvor hun også har jobbet før. Etter boklanseringen er ikke Linnea sikker på hva hun skal gjøre, men en ting er hun sikker på: Det er slutt på bloggingen.

- Jeg kommer aldri til å begynne å blogge aktivt igjen, men jeg vil gjerne skrive mer selv om jeg ikke har noen konkrete planer. Jeg må planlegge litt etter boklanseringen, men akkurat nå tar jeg et år om gangen, sier Linnéa, som ikke vil snakke om depresjonen og spiseforstyrrelsen.

- Jeg vil ikke utdype noe mer om hvordan det går med meg akkurat nå, sier hun.

- Ikke en begravelse
Selv tror Linnéa boken er et eksempel til skrekk og advarsel når det gjelder spiseforstyrrelser.

- Jeg har bevisst latt være å skrive om konkrete ting jeg spiser og den slags, for jeg vil ikke at noen skal plukke det opp og gjør det samme selv. Jeg vet jo hvor lett det er. Samtidig tror jeg ingen vil få lyst på anoreksi etter å ha lest boken, sier Linnea, som uten et smil leste tre utdrag fra «Evig søndag» før hun avsluttet med følgende oppfordring:

- Jeg vet at folk synes boken er trist og grusom, men dette er ikke en begravelse. Nå skal vi ha fest. Jeg har det helt fint og er glad for at dere er her.

Flere artikler

  1. Linnéa Myhre: - Sykdommen skal helt bort

  2. Linnéa Myhre blogger igjen

  3. Når bloggere blir forfattere: – Tar ikke sjansen fra andre

  4. Pluss content

    - Sykdommen skal helt bort

  5. Linnea Myhre med ny bok: – Livredd for hva folk vil synes

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder