Ukjent historie om Pippis jul funnet

En hittil ukjent fortelling om Pippi Langstrømpes julefeiring er funnet på Kungliga Biblioteket i Stockholm.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

-Jeg ramlet over denne lille historien for et par måneder siden, og har holdt det for meg selv, forteller bibliotekar Lena Törnqvist. Hun er sekretær i Astrid Lindgren-selskapet og har i mange år brukt mye av sin arbeidstid på å gå gjennom Lindgrens produksjon.

Tilfeldig

Historien om Pippis jul dukket opp ved en tilfeldighet, da Törnqvist lette etter bilder til en utstilling av illustrasjoner til den folkekjære forfatterens bøker.

-Jeg hadde aldri hørt om historien før, og ingen i Astrid Lindgrens familie hadde det heller, sier Törnqvist.

Historien ble skrevet i 1949 til et barneblad. På baksiden av historien var en papirdukke av Pippi. Dette har sannsynligvis ført til at de fleste eksemplarene av historien er blitt klipt i stykker.

Lager julefest

Historien handler om Pelle, Bosse og lille Inga som ser ut til å få en ensom og dyster julaften, siden pappaen deres er på sjøen og mammaen har havnet på sykehus. Men så dukker Pippi opp, med hesten Lilla Gubben og apen Herr Nilsson. Selvsagt har hun med seg julepresanger og juletre og steller i stand julefest der til og med grantreet er med og danser.

-Det er ikke det absolutt beste Astrid Lindgren har skrevet, men det er ingen dårlig historie, sier Lena Törnqvist, som tror historien kommer til å bli trykket i store opplag til neste jul.

Da historien ble skrevet, var alle de tre bøkene om Pippi Langstrømpe og bildebøkene om henne utgitt. Figuren var svært populær, og Lindgren gikk med på å skrive små ekstrahistorier med Pippi i sentrum.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder