Sand om bok-slakt: − En larve klarer ikke å sparke en leopard i ballene

GARDERMOEN (VG) Aune Sands (49) debutroman ble slaktet av VGs anmelder, men det stopper ikke kunstneren, som nå vurderer å skrive en oppfølger.

Publisert:
Artikkelen er over syv år gammel

– Det finnes mange surmus, sier kunster Aune Sand når VG møter ham onsdag morgen på Gardermoen før han flyr hjem til kunstnerboligen og galleriet i New York.

Tirsdag ble Aune Sands erotiske debutroman «Jordbærmus» anmeldt av VGs anmelder Sindre Hovdenakk. Anmelderen var ikke imponert og ga boken terningkast 1.

Hovdenakk mente blant annet at boken er «penetrerende pinlig» og at den «er for dårlig til å være morsom». Hør Aune Sand lese fra boken i videoen over! Aune Sand på sin side mener han har skrevet et mesterverk, og er ikke imponert over anmeldelsen. – Hvis jeg skal komme med en liten skuffelse, så syns jeg den bar preg av en lus som prøver å feste seg på en havørn. En firfisle kan ikke elske med en løve i tigersprang, sier Sand og legger til: – Det å være en del av kåtskapen er en livslang reise som man må være villig til å være med på, og han virker ikke så kåt han anmelderen. Det må jeg få si, i all beskjedenhet. Sand, som for anledningen stilte med en boksershorts på hodet, forteller til VG at han ikke hadde forventet terningkast 1 og bok-slakt. – Jeg er overrasket over meg selv og hvor godt boken er skrevet. En larve klarer ikke å sparke en leopard i ballene. Det har de ikke evnen til. Med en gang er det litt sårende og skuffende.

Skal være eksklusiv

Til tross for det labre terningkastet henger ikke Sand med hodet. Før han skal reise hjem til New York benytter han anledningen til å starte dagen med champagne. – Champagne, champagne!, synger Sand og danser rundt på Oslo Lufthavn.

– Marianne har jo blitt slaktet for alt det hun driver med. Alt har fått terningkast 1, og alt er bare forferdelig. Men hvem drikker champagne på Gardermoen klokken 8 om morgenen? Det er meg! sier Sand fornøyd.

Allikevel er han ikke fornøyd med terningkast 1, og mener at det er ødeleggende. Han sier han sier han fikk en «usigelig trang til å fortsette å kjempe» etter å ha sett anmeldelsen.

Kunstneren skal en snartur til New York før «Jordbærmus»-festen som skal holdes på Kongsvinger festning. Sand lovet at det skulle bli fest med rumpedasking og høy champagneføring dersom hele opplaget på 3000 ble solgt ut. Nå har Sand fått trykket 1000 nye eksemplarer av boken, men tviler på at han vil trykke flere eksemplarer fordi han vil holde boken eksklusiv.

– Det må være eksklusivt som kvinnens smaragd. Jeg har mye mer i meg som forfatter. Jeg tror nok at i Norge i dag seiler jeg opp i frisk vind som en av de mest nyskapende, spennende forfatterne i vår samtid. Så ubeskjeden kan man få lov til å være, sier han.

Vil skrive oppfølger

Han opplyser at dersom alle 4000 eksemplarer av boken blir solgt, vil han ha tjent rundt én million kroner. Han sier også at han vurderer en oppfølger. – Når jeg skriver så kommer det som mannen på kjerringa. Det kommer som en flom ut av meg. Det kommer like overraskende på meg som på andre. En ting er jordbærmus, men en jordbærrumpe ... Selger jeg nok av denne boken så kommer det en bok til, sier han til VG.

Les også: Aune Sand såret av erotikk-kritikkenDet er 20 år siden Sand ga ut filmen «Dis» som også ble slaktet av anmelderne. Men Sand beskriver kunstnerlivet som fantastisk.

– Jeg var veldig overrasket og hadde forventet en sekser. Jeg er evig optimist, og hadde trodd at anmelderne hadde skjønt at de må klaske til og ære en ekte kunstner. Det er ikke så mange igjen av oss som tør å stå på åpent hav, de som tør å elske under åpen himmel, avslutter Sand. Har du lest? Sands erotikkdebut ville blitt refusert av Cupido.

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no