SUKSESSFORFATTER: Lucinda Riley (45). Foto: NTB SCANPIX

Stjerneforfatter Lucinda Riley kjøpt opp av Hollywood

Romanserien «De Syv Søstre», hvor en av bøkene utspiller seg i Norge, blir TV-serie.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den irske forfatteren og ihuga norgesvennen Lucinda Riley (45) seiler i medvind. Denne uken kunne forlaget Cappelen Damm, som gir ut hennes bøker i Norge, melde at «De Syv Søstre» har vekket interessen til det store produksjonsselskap Raffaella Productions i Hollywood. Selskapet eies av Raffaella de Laurentiis, datteren til filmskaper Dino De Laurentiis.

Til tross for at bare to av de totalt syv bøkene har sett dagens lys så langt, har selskapet kjøpt TV-rettighetene.

Lykkelig

– Jeg er henrykt, sprudler Lucinda Riley overfor VG få dager etter at avtalen er i boks.

DIKTAFON: Lucinda Riley, her i Oslo i 2014, viser fram uunnværlige «Dick», diktafonen hun leser inn romanene på før hun skriver dem ut. Foto: CATHERINE GONSHOLT IGHANIAN

– Det er flott å ha funnet et så fantastisk team med mennesker å jobbe med når vi nå skal bringe «De Syv Søstre» til live på skjermen. Jeg stoler fullt og fast på at de vil sørge for å yte karakterene og handlingen i bøkene rettferdighet, sier forfatteren, som har solgt over åtte millioner bøker på verdensbasis, og over 600.000 bare i Norge.

Lest denne? Strigråt første gang hun så Norge

Vil filme i Norge

Hver bok i «De Syv Søstre» tar for seg én av de syv adoptivdøtrene til den mystiske mangemillionæren Pa Salt. Bok to i serien, «Stormens søster», utspiller seg i Norge og handler om Ally. Etter sin død gir nemlig Pa Salt døtrene ledetråder som fører dem til hvert sitt biologiske hjemland.

«Stormens søster»: Terningkast fire

Riley tilbrakte flere måneder i Norge da hun jobbet med boken. Nå håper og tror hun at TV-teamet vil ta turen hit.

– Ja, det tror jeg absolutt. Jeg gleder meg allerede til å se det fantastiske norske landskapet spredt ut til seere over hele verden.

Hun får et solid ord med i laget når serien skal spilles inn.

– Jeg er sjefprodusent, noe som betyr at jeg vil være involvert i hvert eneste skritt på veien. Som tidligere skuespiller og nå forfatter, ser jeg veldig frem til å velge skuespillere. Særlig siden jeg selv har vært på andre siden, ønsker jeg ikke å avvise noen, sier Riley – som vet hva det vil si å møte håpefull på audition.

Drar du kjensel på disse tre? Ikke? Du er ikke alene

På spørsmål om hun vil tjene gode penger på dette, svarer Riley:

– Bare hvis det blir en suksess. Jeg har alltid bare skrevet for leserne mine og meg selv. Pengene har vært underordnet. Men jeg skal innrømme at jeg har en mer velfylt skogarderobe nå enn før, sier 45-åringen, som tidligere har snakket med VG om tøffe tider med helseplager og karrieresmeller.

Nytt på bokfronten: Forlag kan få millionbøter

PÅ KARL JOHAN: Lucinda Riley har besøkt Norge mange ganger. Hun er spesielt fascinert av Oslo, Bergen og Telemark. Foto: Trond Solberg

Langtidsprosjekt

Forfatteren, også kjent for bestselgere som «Orkideens hemmelighet», «Lavendelhagen», «Midnattsrosen» og «Engletreet», er nå midtveis i arbeidet med bok nummer fire, som på engelsk får tittelen «The Pearl Sister». I november lanseres bok nummer tre, «The Shadow Sister». Mens sistnevnte utspiller seg i Storbritannia, hvor Riley selv bor med familien sin, finner den fjerde boken sted i Australia.

– Jeg tilbrakte lang tid i Australia tidligere i år for å gjøre research. Jeg nøt det, sier Riley og forklarer at de ulike søstrene er nettopp det – svært ulike.

– Derfor er det så gøy å gi stemme til dem.

Kontrovers: Forlag ba forfatter endre «fy faen» til «fy søren»

Riley har satt av to uker til sommerferie med familien i juli, ektemannen Stephen Riley og deres til sammen seks barn.

– Selv om det er elleville tider – de ukene er hellige!

Nysgjerrig? Slik traff hun ektemannen

NB: Lucinda Riley lanserer for øvrig en annen roman, som ikke er del av serien, 14. juli. Da kommer den engelske versjonen av «The Olive Tree» i butikkhyllene. Det er ikke bestemt når den norske oversettelsen foreligger.

Stjerneforfatter: Utsatt for falske dødsrykter

Fikk det med deg? TV-stjernens forfatterkone døde brått

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder