GODT BEVOKTET: De første signerte utgavene av «Harry Potter and the Half-Blood Prince» ankommer New York i skuddsikker bil, godt bevoktet av bevæpnede vakter. Foto: AP

GODT BEVOKTET: De første signerte utgavene av «Harry Potter and the Half-Blood Prince» ankommer New York i skuddsikker bil, godt bevoktet av bevæpnede vakter. Foto: AP

Potter-fans: Ventetiden snart over!

(VG Nett) I natt slippes den sjette boken om Harry Potter; «Harry Potter and the Half-Blood Prince»

Julie Hæhre
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

De første utgavene av den siste boken ankom New York i skuddsikkerbil med bevæpnede vakter.

En butikk i Canada solgte i forrige uke ved en feiltagelse 15 kopier av den siste boken. Noe som førte til en rettsordre der de som hadde kjøpt boken, ikke fikk avsløre plottet og måtte levere tilbake kopien de hadde fått tak i.


Rettsordren ser ut til å ha blitt overholdt. Det eneste som skal ha blitt sagt av en som kjøpte boka, var at handlingen var sjokkerende.

Bokhandelen Tanum på Karl Johan i Oslo ville stille ut en forseglet pall med Harry Potter-bøker dagen før salget startet, men det nektet det engelske forlaget Bloomsbury. Tanum ble kontaktet skriftlig av forlaget som mente å stille ut bøkene på en pall, ikke var sikkert nok, skriver NTB.

Mister livet

FORFATTEREN: J. K. Rowling Foto: AP

I natt vil altså hemmeligheten sprekke. Over hele verden vil det bli holdt fester og arrangementer i anledning boklanseringen. I USA alene vil det bli holdt over 5000 markeringer av boklanseringen.

LES OM HARRY POTTER-LANSERINGEN I NORGE HERLeser første kapittel

J. K. Rowling skal selv lese det første kapittelet av boken på et slott i Edinburgh hvor 70 barn, som har vunnet en konkurranse, skal høre på. Utenfor slottet vil tusenvis av barn følge denne samme seansen på storskjerm. De samme bildene vises også live i Barnes and Nobles bokhandel på Manhatten.

SLIK SER DEN UT: «Harry Potter and the Half-Blood Prince» Foto: AFP

Den britiske bokhandlere Waterstone's regner med at de i løpet av natten har solgt 300 000 kopier av boken til ivrige fans som vil besøke de nattåpne bokhandlerne.

Lørdag forventer forlaget å selge 10 millioner bøker i USA og to millioner i Storbritannia. Dessuten har millioner allerede forhåndsbestilt boken over Internet.

- «Harry Potter and the Half-Blood Prince» er forventet å sette ny rekord som verdens mest bestilte produkt over Internet i løpet av en dag, har en talsperson fra Bloomsbury uttalt til BBC.

Den vil dermed også bli verdens mest solgte bok over Internet noen sinne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder