DRIVENDE GOD: VGs anmelder roser flere av Linnéa Myhres dialoger i romanen «Meg, meg, meg» og «i en fantastisk skildring av en «nær-Britney-opplevelse», viser Myhre seg som en drivende god forteller, som har mye å formidle om en generasjon som frykter voksendommen», skriver VGs anmelder.

Britney Spears + Linnéa Myhre = Sant! Bokanmeldelse: Linnéa Myhre: «Meg, meg, meg»

VG:s terninger viser 5 prikker

I romanen «Meg, meg, meg» skriver Linnéa Myhre om frykten for å gi plass til noe mer enn seg selv og om jakten på Britney Spears i Los Angeles.

 • Gabriel Michael Vosgraff Moro
Publisert:
Artikkelen er over to år gammel

Det er bare et par uker siden Linn Strømsborg utga romanen «Aldri, aldri, aldri», en bok om frivillig barnløshet. Barn eller ikke barn, det er spørsmålet om dagen, skal vi tro en rekke kvinnelige forfattere som på ulike måter har skrevet om hva det innebærer å bli, ønske å bli eller ikke ønske å bli mor.

Fått med deg boksnakkisen? «Barn? Nei takk!» - lesverdig om «barnefri»

Kjøp boken

Linnéa Myhre «Meg, meg, meg: roman»

Norli

303,-
Til butikk

I Linnéa Myhres roman, «Meg, meg, meg», hennes fjerde etter lesersuksesser som «Evig søndag» og «Kjære», handler det også om spørsmål knyttet til graviditet, angst for å bli voksen og få barn på feil tidspunkt i livet.

Pluss content
Les også

Stort intervju med Linnéa Myhre (29): Provosert over mas om å få barn

Hun måtte utfordre spiseforstyrrelsen da hun fant kjærligheten. Nå forteller Linnéa Myhre om de provoserende…

Det bør ikke komme som noen overraskelse for dem som har lest Myhres tidligere romaner at jeg-fortelleren likner mistenkelig på henne selv. Alderen, de psykiske problemene, den litt eldre musikerkjæresten, jobben og utseendet. Alt «stemmer». Det er nærmest umulig å ikke se for seg Myhre og kjæresten Sondre Lerche under lesningen, men hvor mye som er selvopplevd vet bare forfatteren.

BESTSELGER: Linnéa Myhre (f. 1990 i Molde) er forfatter, skribent og forhenværende «sinnablogger». Hun debuterte med den selvbiografiske romanen «Evig søndag» i 2012, som ble en bestselger. Til sammen har Myhres bøker solgt i over 80.000 eksemplarer. Myhre er bosatt i Oslo og har siden 2013 vært sammen med musikeren Sondre Lerche.

Sammen med kjæresten Zen har «jeget» i «Meg, meg, meg» reist til Los Angeles. Han for å jobbe, hun som vedheng. De skal være i Englenes by et par måneder, har leid bil og et lite hus med basseng. Tidlig i romanen får jeg-fortelleren det for seg at hun vil forsøke å oppspore barndommens store idol, Britney Spears.

Sjekk ut: Den norske krimsensasjonen «Terapeuten»

Som en slags Frøken Detektiv starter hun en intens jakt på Britney. Via ferske oppdateringer på SoMe, finner hun frem til steder popstjernen nylig har blitt observert, hennes favorittrestaurant og treningssenter. Å finne Britney antar eksistensielle proporsjoner for Linnéa Myhres alter-ego, som siden hun var åtte år har elsket den blonde sangerinnen og speilet seg i henne.

«Jeg hadde bare lyst til å være noen», skriver Myhre, «noen andre, og det måtte bli Britney.» 

Hvis Britney er den ene røde tråden, motoren som driver handlingen fremover, er en positiv graviditetstest den andre. I en verden preget av selvutfoldelse og selvrealisering, der tankene stort sett dreier seg om «meg, meg, meg», kan tanken på å sette et barn til verden fortone seg som skremmende og ødeleggende.

Les også

Linnéa Myhre: - Redd for å få barn - og føler på presset for å ta botox

Linnéa Myhre (29) har skrevet selvbiografiske romaner om spiseforstyrrelse og kjærlighetssorg.

«Det eneste som er igjen, er lengselen, lengselen etter barndommen, lengselen etter å få være barn», skriver Myhre, og søker råd og veiledning hos den stoiske, stabile kjæresten med det megetsigende navnet Zen. For hvor lenge er det siden hun sist hadde mensen? Hvor langt har graviditeten kommet? 

Jeg-fortellerens forsøk på å overbevise seg selv om at hun ikke er i stand til å bli mor, at det ikke passer å få barn, avslører hennes indre kvaler og usikkerhet. En abort synes uunngåelig, men er det egentlig det hun vil? Det er Zens reaksjon på graviditeten, blottet for glede, men med et sterkt ønske om å hjelpe henne til nærmeste Planned Parenthood-senter så fort som mulig, som er det mest forstemmende her. Hvordan det går til slutt skal ikke røpes, ei heller om jakten på Britney fører frem.

Sjekk ut: 12 boktips for årets bokhøst!

Myhre skriver ikke flinkt og riktig, men det står mye på spill. Hennes litterære kvaliteter har to ganger blitt underkjent av Kulturrådets innkjøpsordning til bibliotekene. Heller ikke «Meg, meg, meg» er perfekt hele veien, men på sitt beste, blant annet i enkelte av romanens dialoger og i en fantastisk skildring av en «nær-Britney-opplevelse», viser Myhre seg som en drivende god forteller, som har mye å formidle om en generasjon som frykter voksendommen.

For sine tre romaner har Linnéa Myhre tidligere fått terningkast fire i VG. Denne gang synes jeg hun glatt fortjener et øye til. 

Anmeldt av: Gabriel Michael Vosgraff Moro

Publisert:

Relaterte artikler

 1. 12 boktips for årets bokhøst

  Her er 12 romaner du kan glede deg til bokhøsten 2019: Her er store navn som Lars Saabye Christensen, Dag Solstad, Maja…

Mer om

 1. Bokanmeldelse
 2. Litteratur
 3. Linnéa Myhre

Flere artikler

 1. Nytt kjendispar: Linnéa Myhre og Emil Gukild

 2. Linnéa Myhre: - Redd for å få barn - og føler på presset for å ta botox

 3. Sondre Lerche gjør som Linnéa Myhre: Blir forfatter

 4. Brudd mellom Linnéa Myhre og Sondre Lerche

 5. Pluss content

  Linnéa Myhre (29): - Føler meg alltid litt underlegen

Fra andre aviser

 1. Bokanmeldelse: Linnéa Myhre om å bli voksen i en verden hvor voksne ikke verdsettes

  Aftenposten
 2. Anbefalinger: Her er de ti beste bøkene den siste måneden

  Aftenposten
 3. Bokanmeldelse: Morsomt og skarpsindig om virkelighetslitteraturens etiske dilemmaer

  Aftenposten
 4. Overfladiskheten kan rett og slett provosere. Da overser man det opplagte, at overfladiskheten er selve budskapet

  Aftenposten
 5. Mens vennene får barn, har Sondre Lerche et annet prosjekt

  Aftenposten
 6. Andre gang han møtte Britney Spears, skjønte han at noe var galt. Nå vil han redde barndomsidolet.

  Bergens Tidende

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no