FÅR ROS: En av USAs fremste eksperter på Shakespeare applauderer Nesbøs tolkning av dramatikeren. Foto: Espen Rasmussen / VG

Shakespeare-ekspert hyller Nesbøs Macbeth

«Oppfinnsom og dypt tilfredsstillende», skriver en anerkjent professor om Jo Nesbøs siste thriller i «New York Times Book Review». Han mener Nesbø er samtidens største krimforfatter.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

«[Nesbø] tilbyr et mørkt men håpefullt «Macbeth», en som passer til den trøblete tider vi lever i(...)», skriver James Shapiro i søndagens utgave av den amerikanske avisen «New York Times Book review» om Jo Nesbøs bok «Macbeth», som nylig ble oversatt til engelsk. I anmeldelsen av boken applauderer han Nesbøs versjon av Shakespeare stykke.

les også

Forrykende! Bokanmeldelse: Jo Nesbø: «Macbeth»

Thrilleren «Macbeth» er Nesbøs bidrag til et omfattende britisk Shakespeare-prosjekt der han er i godt selskap med blant andre Margaret Atwood, Gillian Flynn og Edward St. Aubyn.

«Macbeth» er visstnok det mørkeste og mest makabre Jo Nesbø har skrevet.

les også

Eksklusivt utdrag fra Jo Nesbøs nye bok

Pluss content

Søndag 22. april kommer saken om Jo Nesbøs siste thriller «Macbeth», på forsiden av litteratursiden i avisen.

James Shapiro er professor i engelsk litteratur ved Columbia University. Han har spesialisert seg i Shakespeare og har skrevet mange anerkjente bøker om temaet.

Forsiden av New York Times Book Review søndag 22. april. Foto: Skjermdump

Største krimforfatteren

Videre i teksten skriver Shapiro: «En av gledene ved å lese denne boken er å se Nesbø oppfylle den formidable utfordringen av å assimilere elementer i teaterstykket som ikke egner seg i realistisk krim(...)».

Også i en podkast utgitt av «New York Times Book review» skryter professoren av Nesbø:

«Jeg mener Nesbø er den største samtidsforfatteren innenfor krim, og han forstår at Macbeth er en den store bestefaren til krim», sier han og legger til:

«Nesbø viser i boken hvor tett opp mot krim Shakespeare’s Macbeth er.»

VG+: Superagenten bak Jo Nesbø

Begeistret

Agentene til Nesbø er begeistret:

– Det er superkult. Det som gjør dette spesielt er at Nesbø får være med å tolke verdens viktigste dramatiker – og for så å bli omtalt i en så stor avis av en så viktig ekspert på Shakespeare. Det er av stor betydning, sier Tor Jonasson, litteræragent i Salomonsson Agency, agentbyrået til Nesbø.

– Det er en «big deal» og en flott anerkjennelse å bli omtalt i «New York Times Book Review» av Shapiro som er en kjent Shakespeare-forsker, sier Juan Christian Pellicer, professor i engelsk litteratur ved Universitetet i Oslo og som underviser i Shakespeare.

– Det overrasker meg ikke at Nesbø ble invitert til å bidra i tolkningen av Shakespeare. Han er en betydelig og anerkjent forfatter, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder