Forlagssjef Anne Gaathaug i Gloria forlag og konseptredaktør Trude H.Laberg i Pilar forlag. Gloria forlag kjøper nå tilbake de 40 prosentene som var eid av Pilar forlag. Foto: Johannessen, Gitte / NTB

Gloria forlag ut av Stordalen-familien: – Vil tilbake til gründer-drømmen

Gloria forlag går ut av forlagsfamilien til Petter Stordalen og kjøper tilbake Pilars eierandel på 40 prosent.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det melder bransjenettstedet BOK365.

Forlagssjef i Gloria, Anne Gaathaug, sier til VG at det ikke ligger noe dramatikk bak det at de velger å skille lag med resten av Stordalen-familien etter bare måneders samarbeid.

– Vi hadde en god dialog sammen forrige uke der vi ble enige om å kjøpe opp aksjene, forteller forlagssjef Anne Gaathaug i Gloria forlag til VG.

les også

Norsk psykolog med stjernekontrakt med Jo Nesbøs agenter

Forlaget startet opp i februar 2018 og gir ut både skjønnlitteratur og sakprosa-bøker. Anne Gaathaug gikk til forlaget som forlagssjef etter sin tidligere rolle som forlagssjef i Kagge forlag.

– Da vi startet samarbeidet med Pilar i februar, kjøpte forlaget opp 40 prosent av aksjene. Samtidig gikk Marit Johansen Storm og jeg inn som rådgivere for å bygge opp den forlagsfamilien som Pilar og Stordalen hadde sett for seg.

Bakgrunn: Petter Stordalen kupper norsk bokbransje sammen med Jørn Lier Horst

les også

Nå kommer boken om Gunhild Stordalen

Dette skulle gjøres samtidig som Gloria forlag var i etableringsfasen.

– Prosjektet med å bygge forlaget og ha rådgiverrollen gikk veldig bra. Vi fløt fint på egen kunnskap og kapasitet. Plutselig kom vi til et punkt der vi tenkte på å kjøpe tilbake aksjene og gå tilbake til gründer-drømmen vi ønsket, forteller Gaathaug.

Siden oppstarten i februar 2018 har Gloria forlag produsert ni utgivelser.

– Det er ganske sterkt. Det har vært akkurat så fargerikt og spektakulært som det skulle bli. Både det å jobbe med Stordalen og gjengen, men også bygge vårt eget forlag. Den motivasjonen vi har hatt til å jobbe med egne ting, var sterkt medvirkende til ønsket om å bli selvstendig.

Stordalen på sin første bokmesse: - Jeg er katedralen

Samtidig som Gloria går ut, skifter forlagene Pilar forlag, Armada forlag og Capitana forlags holdingselskap navn til Strawberry Publishing AS - og ifølge BOK365 kjøper Petter Stordalen seg opp til 50 prosent eierskap i selskapet og skyter inn ytterligere midler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder