REAGERER: Durek Verrett er kritisk til at boken hans ble stoppet i Norge.

Cappelen Damm stopper Durek-bok: − Trist det er sensur i Norge

I en 27 minutter lang sending på Instagram forteller Durek Verrett hva han mener om at boken hans «Spirit Hacking» likevel ikke utgis i Norge.

Publisert:
Artikkelen er over tre år gammel

– Det er trist at det er sensur i Norge, sier han, og forteller at han ble overrasket da han fikk vite at Cappelen Damm stopper utgivelsen av boken.

Det opplyste forlaget i en pressemelding onsdag.

– I kjølvannet av utgivelsen i USA, og debatten som har fulgt, har Cappelen Damm sett behovet for en ny og bredere gjennomgang av manus. Vår konklusjon er at boken ikke burde vært antatt, den vil ikke bli utgitt, og forlaget har orientert rettighetshaverne om dette, skrev forlaget i en pressemelding.

Les også

Cappelen Damm stopper Durek-bok: – Boken kan være skadelig

Durek Verretts bok «Spirit Hacking» skulle utgis på norsk denne måneden, men forlaget Cappelen Damm har valgt å stoppe…

Hevder han ble informert sent

Durek hevder i videoen at hverken han eller hans forlag ble informert av Cappelen Damm før de sendte ut pressemeldingen.

– Det stemmer ikke, skriver forlagssjef Knut Ola Ulvestad til VG.

– Vi informerte Dureks litterære agent og hans forlag, St. Martin Press i god tid før pressemeldingen gikk ut, og prinsesse Märtha Louises agent en time før, opplyser Ulvestad.

Også det svenske forlaget, Bokförlaget Nona, stanser utgivelsen av boken, melder Svensk Bokhandel.

– Jeg kan bekrefte at Bokförlaget Nona har stoppet utgivelsen av «Spirit Hacking» av samme grunn som det norske forlaget, sier presseansvarlig hos Bokförlaget Nona, Jiwar Roshan, til VG.

Les også

Durek Verrett hevder han er utsatt for rasisme

I et lengre intervju med britiske The Sunday Times forteller sjamanen at han har fått høre at ingen ønsker en mørkhudet…

– Sier ikke at jeg kan helbrede kreft

– De fant ett avsnitt i boken der jeg sier noe om kreft, og henger seg opp i det, sier han, og fortsetter med at han skriver veldig mye annet om både kreft og medisin i boken.

– Jeg sier ikke at jeg kan helbrede kreft, som mange mener jeg påstår. Men det jeg sier er at vi ikke utnytter alle våre ressurser på planeten jorden til å takle situasjonen, fortsetter Durek.

Les også

Elisabeth Nordeng om bruddet med Märtha: – Har gruet meg til å fortelle

Ett år etter at prinsesse Märtha Louise (48) og Elisabeth Nordeng (51) avsluttet samarbeidet, forteller Nordeng hvordan…

Til VG forklarer forlagssjef Knut Ola Ulvestad at han ble gjort oppmerksom på innholdet i den amerikanske versjonen under bokmessen i Frankfurt forrige uke.

– Det at vi stopper boken, handler mer om det etiske og det å tenke med hjertet, fremfor den juridiske siden i dette. Det handler om å ta det riktige valget. Da jeg i forrige uke leste gjennom den norske oversettelsen og fant partiene som omhandler årsakene til kreft og behandlingsmåter, så ble det umulig å utgi denne boken. Hvis dette leses bokstavelig, kan det jo rett og slett være skadelig, sa Ulvestad onsdag.

Boken skulle ha undertittelen «Sjamanske metoder for å gjenvinne din personlige kraft, skape indre forvandling og gjøre verden lysere» og var etter planen satt opp for utgivelse 29. oktober.

I videoen på Instagram sier Durek også: – I medisinen har leger en funksjon, absolutt.

Mener media mobber

Durek Verrett gir også norske medier det glatte lag.

– Norske medier, dere er mobbere. Dere mobber kjæresten min, dere mobber meg og dere gjør det for å selge aviser. Det er en skam, sier han i videoen.

Han hevder at mediene ikke ønsker at folk skal vite sannheten og at de bare gjengir bruddstykker av det han ønsker å formidle.

– Nå vil dere sensurere denne informasjonen fra folk.

Verrett hevder også at nordmenn nå ikke en gang tør å fortelle at de mediterer fordi de er redd for å bli latterliggjort.

Han mener han er under stadige angrep på grunn av hudfargen, fordi han er sjaman og fordi han er sammen med prinsesse Märtha.

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no