GOD HISTORIE: VGs anmelder mener Anthony Doerr har skrevet en underholdende og god historie – og at du vil lukke den 634 sider lange boken «Alt lyset vi ikke ser» med et tilfreds sukk etter endt lesing. Foto:www.anthonydoerr.com,

Les utdrag fra romanen her!: Dette er fjorårets beste amerikanske roman

Den amerikanske forfatteren Anthony Doerr (41) er tildelt Pulitzerprisen for romanen «Alt lyset vi ikke ser».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Boken fikk Pulitzerprisen i kategorien fiction, altså beste roman.

VG var tidlig ute med å anmelde den norske oversettelsen av boken som kom ut i slutten av mars: Les anmeldelsen her!

«En verdifull edelsten og et mystisk radiosignal – samt to enestående barn – står i sentrum for denne betagende romanen fra krigens Tyskland og Frankrike.» skrev VG-anmelder Tom Egeland om boken som han mener leserne vil lukke med et «tilfreds sukk» etter endt lesing.

Boken er også vinner av Goodreads choice awards 2014 for beste historiske roman. og for øyeblikket ligger den på tredjeplass på Amazons bestselgerliste.

Pulitzer-juryen sa blant annet dette om boken som på amerikansk heter «All the light we cannot see»:

«En fantasifull og intrikat roman inspirert av andre verdenskrig og som er skrevet i korte, elegante kapitler og som utforsker den menneskelige natur og teknologiens motstridende krefter.»

Anthony Doerr (f. 1973) har vunnet en rekke litterære priser, særlig for denne romanen. Han bor i Idaho med sin kone og to sønner. Litteraturmagasinet GRANTA plasserer Doerr blant vår tids 21 beste unge, amerikanske forfattere.

Forlegger Alexander Èlguren i Pantagruel forlag, som gir ut boken på norsk, jubler over prisen til Doerr.

– Da jeg oppdaget denne boken i fjor sommer, ble jeg fullstendig grepet av hvor sterk og fengende denne historien er. Språket og stemmen til Doerr, magien i sidene, gjorde at jeg har trodd på boken fra aller første øyeblikk. I dag er det litt ekstra gøy å være forlegger, sier Èlguren til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder