Rekordår for Unni Lindell

BOK

Unni Lindell går mot et rekordår. Bøkene hennes går meget godt! 172 000 er opplaget på de tre nye bøkene hun har utgitt i år.

  • Sølvi Wærhaug
Publisert:

Opplaget økes nå med 10 000 eksemplarer på «Honningfellen». Da er kriminalromanen trykket i et samlet opplag på 110 000 eksemplarer. Det fordeler seg med 60 000 eksemplarer for bokhandelsalg og 50 000 på bokklubb. «Honningfellen» fikk terningkast seks av VGs anmelder, da den kom i august.

I tillegg har Unni Lindell to nye bøker til ute. Det er barneboken «Kyss meg på tirsdag» som er trykket i 12 000 eksemplarer, samt humorboken hun har skrevet sammen med Anne B. Ragde. «To fruer i en smekk rir igjen» er tittelen på boken som er trykket i 50 000 eksemplarer.

- Bedre enn noen gang

- Hun selger bedre enn noen gang. Det er kjempemorsomt at det finnes bøker som får strålende kritikker og selger i store opplag. Det er slike bøker vi ønsker oss, sier Even Råkil, kommunikasjons- og rettighetssjef i Aschehoug forlag.

Unni Lindell har gjort det usedvanlig bra som forfatter. Ifølge ligningstallene har hun de fem siste årene hatt en inntekt på nesten 20 millioner kroner. I år blir også inntekten meget bra. Det er ikke bare årets nye bøker som selger i store opplag.

- Nå har jeg solgt to millioner eksemplarer av humorbøkene mine. Det er kjempegøy! sier Unni Lindell.

I alt har hun skrevet 12 samlinger med perler fra barnemunn - utsagn fra samtaler hun har hatt med barn. Disse humorbøkene har solgt godt internasjonalt også.

Den første boken, « Kongen er pappaen til to tvillinger som heter Gro og Kåre», kom i 1987. Den nyeste er «Krokodiller snakker ikke norsk».

- Disse bøkene er veldig etablerte og de har kommet ut rundt 18 land. Akkurat nå har «Krokodiller snakker ikke norsk» ligget på bestselgerlisten i et år, sier Unni Lindell.