POP I UTLANDET: Jo Nesbø. Foto: Scanpix

Nesbø om Oslo: - En av de verste narkobyene

- Oslo har vært en av de verste narkobyene i Europa, sier Jo Nesbø i et intervju med en kanadisk avis.

Sølvi Wærhaug
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL
Jo Nesbø - offisiell hjemmeside

Postmedia News har intervjuet forfatteren som både er film - og bokaktuell. I USA og Canada nærmer det seg kinopremiere på «Hodejegerne» og Randome House har akkurat gitt ut den engelske utgaven av Jo Nesbøs nyeste bok om Harry Hole, «Gjenferd».

«Phantom» er den engelske tittelen på boken som handler om dop, drap og desperasjon.

- Oslo har vært en narkoby helt siden 1970-tallet da heroin ble introdusert. Den har også vært en av de verste narkobyene i Europa, og det er noe du ser hver dag når du går i Oslos gater - i det minste hvis du vet hvor du skal gå, sier Jo Nesbø til Postmedia News .

Ifølge avisen er Harry Holes Oslo blitt et turistmål: «Turister reiser i flokk og følge til Oslo for å være med på guidede turer i Harry Holes litterære verden.»

Det mest sentrale med Harry Hole er dette:

- Det viktigste med Harry er at han selv ikke helt vet hva det er som driver ham, fordi han er en mann med indre motsetninger. På en side tror han på jobben han gjør. På den annen side innser han at han blir mer og mer lik de menneskene han jakter på, sier Nesbø til avisen.

Om Harry Holes triste sinnssteming sier han. - Alle menneskene han elsker er blitt tatt fra ham. Han føler at det samme vil skje hvis han slipper noen innpå seg.

Jo Nesbø har nylig vært på en internasjonalt festival på New Zealand. Der ble han spurt om hva han syntes om å bli sammenlignet med Stieg Larsson.

- Det kunne ha vært verre. Jeg kunne ha vært den nye Dan Brown, svarte Jo Nesbø ifølge Postmedia News.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FLERE SAKER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder