Vidar Sundstøl fikk Rivertonprisen

(VG Nett) Forfatter Vidar Sundstøl (45) fikk den prestisjetunge utmerkelsen med «Drømmenes land».

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Forfatterens hjemmesideVidar Sundstøl – WikipediaRivertonprisen

VANT PRESTISJEPRIS: Forfatter Vidar Sundstøl (45). Foto: Nicolai Prebensen

Sundstøl, som er tilknyttet Tiden Forlag, fikk overrakt Rivertonprisen 2008 for beste kriminallitterære verk i 2008.

- Troverdig

Juryen begrunnet blant annet valget med at romanen er «intenst spennende» samt «dvelende og troverdig».

«Forfatteren skildrer hovedpersonens dilemma i et spenningsfelt med rike miljøskildringer og dirrende landskaper», lyder det fra Riverton-juryen.

Overrasket

- Jeg er overrasket og veldig glad over å motta Rivertonprisen. Når jeg ser listen over tidligere prisvinnere, er det en stor ære få navnet mitt blant disse. Å få denne type anerkjennelse er en stor inspirasjon til å jobbe videre, både med krim og andre typer litteratur, sier Vidar Sundstøl, som er bosatt i Bø i Telemark, i en pressemelding.

Kritikerroste «Drømmenes land» er første bok i Minnesota-trilogien. Forlaget melder at bok to, «De døde», kommer i september. Trilogien planlegges fullført i 2011.

45-åringen er vokst opp i Drangedal. Fra 2004 til 2006 bodde Sundstøl i Minnesota i USA. I 2007 flyttet han hjem til Norge med sin amerikanske kone.

Sundstøl tok Forfatterstudiet i Bø for 12 år siden. Han debuterte i 2005 med kortromanen «Kommandolinjer». I 2006 kom roman nummer to, «I Alexandria». Hans tredje roman, «Tingene hennes», ble lansert for snart to år siden.

Om prisen

Rivertonprisen - «Den gyldne revolver» - deles ut hvert år av Rivertonklubben, og skal gå til forfatteren av årets beste norske kriminallitterære arbeid (roman, novellesamling, skuespill, originalmanus for spillefilm, fjernsynsdrama, eller radioteater). Prisen er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Bokhandlerforeningen, Den norske Forleggerforening og De norske Bokklubbene. Den ble første gang delt ut i 1972.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder