UT PÅ TUR: Forfatter Jo Nesbø, programleder Harald Eia og forfatter Karl Ove Knausgård skal ut på tur sammen. Men nå må Nesbø stå over de tre første dagene. Foto: Eskil Wie Furunes , VG

Jo Nesbø syk - mister tre dager av bokturneen

Nesbø (55) håper å være frisk nok til å delta på søndagens bokbad i Oslo - men går glipp av tre av turneens fire dager.

  • Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Planen var at Jo Nesbø og Karl Ove Knausgård skulle legge ut på turné sammen med komiker Harald Eia og musiker Lars Winnerbäck allerede torsdag. Nå må Nesbø trekke seg fra de tre første dagene av turneen på grunn av sykdom.

Jo Nesbø, mannen bak turnéideen, bekrefter dette overfor VG via SMS. Han går dermed glipp av turen til Trondheim, Bergen og Stavanger.

– Det var fint at Åsne Seierstad kunne overta på bokturneen og jeg håper å være bedre til siste bokbadet vårt på Sentrum Scene, sier Nesbø til VG.

Også produsent og manager for Backstage, Lisbeth Wiberg Olsen bekrefter at Åsne Seierstad stepper inn for Nesbø. Og Seierstad er ingen dårlig erstatter: New York Times kåret boken hennes, «En av oss» om Anders Behring Breivik, til en av årets ti beste akkurat nå.

Les også: Pengene renner inn for Jo Nesbø

Turneen beskrives slik: «Fra å være to ensomme forfattere sittende i hver sin stue kommer de to sammen på scenen for første, og potensielt siste gang. I et par eksklusive timer møter Knausgård og Nesbø en annen gigant, humorist og programleder Harald Eia.»

Ny Harry Hole-bok: Begynner der «Politi» slutter

Ville bli venner

Forfatterne skal møte Harald Eia i en samtale om «litteratur, musikk, hverandre, mord, film, kvinner, menn, ting som begeistrer og irriterer og hvordan de hadde det på jobben i dag.»

Til NRK har Nesbø tidligere uttalt at han ville ha med to som han hadde lyst til å bli ordentlig god venn med, men som han ikke kjente.

Nesbø hadde ulike grunner til å ville bli kjent med de to profilerte mennene.

– Jeg ville bli venn med Harald fordi han har et morsomt hode. Han tenker annerledes og fremstår som intellektuelt nysgjerrig. Karl Ove fordi han har så draget på damer. Han kommer til å fylle salen, sa han til NRK.

Nesbø-bok kan vinne Grammy: – Veldig morsomt

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder