PRISET: Lars Mytting vant Bokhandlerprisen 2014 for «Svøm med dem som drukner». Her med kona Tuva på prisutdelingen. Dette er en av bøkene vi tipser om på årets største boksalg. Foto: Jan Petter Lynau , VG

10 gode romankupp på Mammut-salget

Årets største boksalg, Mammut-salget, starter 15. februar - og  over 800 boktitler er på tilbud. VGs bokanmeldere har sammen med bokjournalist Camilla Norli trålet katalogen for deg - og her er våre romanfavoritter.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Foto: ,

Lars Mytting: «Svøm med dem som druker»

Velskrevet, underholdende og spennende om en mann som graver i familiens fortid. Mytting vant Bokhandlerprisen for denne. 179 kr.

Les anmeldelsen: Solid håndverk

Cecilie Enger: «Mors gaver»

Nostalgisk og gripende om å se sin mor forsvinne inn i glemselen. 129 kr.

Terningkast 6: Les anmeldelsen her

Krimelsker? 10 krimtips på Mammut

Foto: ,

Ingvar Ambjørnsen: «Ut av ilden»

Herlig og utleverende historie om Alexander Irgens, Norges krimkonge, og om bokbransjen. 129 kr.

Ambjørnsen: – Slik blir de nye Elling-bøkene

Og her er ti barnebok-kupp på Mammut-salget

Toril Brekke: «Marmor»

Dette er rett og slett en råfin slektsroman fra Oslo, som skildrer tidsånden og byen gjennom flere generasjoner. 129 kr.

Terningkast 5: Les anmeldelsen her

Foto: ,

Graeme Simsion: «Prosjekt Rosie»

Feelgood-roman om mann med Asberger som går systematisk til verks for å skaffe seg en kone. En søt og lett underholdningsbok som også mer kresne lesere vil ha glede av. 99 kr.

Jon Fosse: «Trilogien»

Inneholder de tre bøkene «Andvake», «Olavs draumar» og «Kveldsvævd» - som samlet ga ham fortjent Nordisk Råds litteraturpris. 149 kr

Anmeldt: «Kveldsvævd»

Anmeldt: Ny diktsamling fra Fosse

Foto: ,

Lena Andersson: «Rettsstridig forføyning»

En kritikerfavoritt som også når bredt ut. Kjærlighetsroman som inngående beskriver det haltende forholdet mellom en egosentrisk, unnvikende mann og en hengiven, krevende kvinne. 129 kr.

Les anmeldelsen: Dekonstruert forelskelse

Carl Frode Tiller: «Innsirkling» og «Innsirkling 2»

De to første bindene i denne trilogien kan du nå få i lekre nydesignete utgaver. Et av de viktigste verkene om norsk samtid som er skrevet i dette århundret. Uhyggelig utspekulert. 129 kr. per bind

Anmeldt: Innsirkling 3

Foto: ,

Muriel Spark: «Frøken Jean Brodies beste alder»

Elegant og vittig om den mystiske lærerinnen Jean Brodie og hennes uortodokse læremetoder på en pikeskole i Edinburgh på 30-tallet. 129 kr.

Kristine Næss «Bare et menneske»

Nominert til Nordisk Råds litteraturpris – en forfatter som fortjener et større publikum og omfavnet av Karl Ove Knausgård. Les og bli overbevist! 149 kr

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder