BLOGG: Anniken Jørgensen er med i årets sesong av «Bloggerne» på TV 2. Foto: Hanna Kristin Hjardar / VG

Løsning i bok-bråket mellom Anniken Jørgensen og Simen Auke

Partene har blitt enige om en konfidensiell avtale.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Bloggeren Anniken Jørgensen (22) utleverte ekskjæreste og en rekke bekjentskaper i «Bare en natt til».

Forlaget bekreftet i en pressemelding på tirsdag at boken forsøkes stoppet i norsk rett.

– Vi vil fortsette å kjempe for Annikens rett til å fortelle sin unike personlige historie, som er nyttig for alle unge og foreldre som trenger å vite hvordan det er å være ung i dag, sa forelegger Alexander Elguren.

les også

Anniken Jørgensens bok forsøkes stoppet: – Selvfølgelig går jeg til sak

Simen Auke var den som tok til motmæle mot bloggeren bok. Til VG fortalte Auke at han ikke hadde lest boken – og at han heller ikke visste at han var blitt omtalt.

Etter planen skulle partene møtes i Oslo byfogden mandag morgen, men partene har nå blitt enige om en løsning seg imellom.

les også

Anniken Jørgensen kan måtte møte i retten

Det opplyser advokat Lene Homstvedt i en pressemelding. Det er blant annet enighet om enkelte redigeringer av boken i andre opplag, og ytterligere endringer i tredje opplag.

Kommunikasjonssjef Kristoffer Gaarder Dannevig i Panta forlag forteller til VG at de ikke ønsker å utdype den juridiske avtalen mellom partene.

– Partene er nå er enige om å inngå et forlik for å unngå videre rettslig prosess. Det betyr imidlertid ikke at hverken vi eller Anniken har gjort noe feil, men at partene ikke ønsker at det skal gå til retten, forteller Dannevig.

Dannevig forteller at bokutgivelsen har vært en utfordrende, men spennende prosess.

– For oss har dette vært en tosidig sak. På den ene siden har det vært veldig gøy med boken som gikk rett inn på førsteplass og har nådd så bredt ut. Vi har sett lange køer i Oslo og Bergen. Vi har nådd en målgruppe som er vanskelig å nå. Andreopplaget på 12.000 bøker kommer i disse dager, og er nesten utsolgt allerede, sier Dannevig og legger til:

– På en annen side så har saken vært krevende og utfordrende. Diskusjonen om utlevering har til tider skygget over at hvor viktig denne boken er for unge som har opplevd å ha det vanskelig, og for foreldre som trenger å vite hvordan det er å være ung i dag.

Anniken Jørgensen ønsker ikke å kommentere saken til VG, men har uttalt seg om saken på Instagram.

– Snipp snapp snute, så var den saken ute. Tusen takk til media som hauset dette ut av proporsjoner, skriver Anniken Jørgensen på Instagram-story.

Bloggeren har den siste tiden møtt krass kritikk for måten hun har utlevert dem rundt seg på. Boken fikk terningkast to av VGs anmelder - blant annet på grunn av måten hun utleverte og omtalte mennesker i boken på.

les også

Bokanmeldelse: Anniken «Annijor» Jørgensen: «bare en natt til»: – En skandale

Toppbloggeren, som blogger under navnet «Annijor», åpnet opp om den ekstreme kjærlighetssorgen og angsten i sin nye bok, som kom ut i slutten av september. I boken omtalte hun flere private detaljer om familie, venner og tidligere omgangskrets.

Kommunikasjonssjefen tror saken ville blitt interessant hvis den hadde endt i retten.
– Hvis saken hadde gått til retten, kan det hende retten hadde sett denne utgivelsen i lys av samfunnsutviklingen de siste årene. Flere og flere lever halvoffentlige liv, og mange forfattere har allerede visket ut skillet mellom fiksjon og virkelighet. Vi kan ikke se at det avgjørende er om man skriver sin forståelse av virkeligheten med en påklistret roman-etikett, som for eksempel Knausgård har gjort, eller om man kun skriver sin forståelse av virkeligheten, slik Anniken Jørgensen gjør.
– Vi tror på at alle mennesker har sin forståelse av virkeligheten og i prinsippet vil vi kjempe for at en skal ha mulighet til fortelle den, avslutter Dannevig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder