Ari på lanserings-runde med «Bakgård»

LILLEHAMMER (VG) Ari Behn er midt i en boklansering, men folk han møter, er mest opptatt av hvordan kong Harald har det.

Alexander Nordby
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

I går kom forfatteren til Lillehammer for å promotere romanen «Bakgård» og signere bøker på kjøpesenteret Strandtorget. Behn sier han er både glad og rørt over at så mange mennesker sender sine lykkeønskninger til Kongen gjennom ham.

Overalt hvor han reiser, mottar Behn de samme spørsmålene, bekymringene og hilsenene han må love å ta med seg til Slottet.

Engasjement

- Det er jo en ganske spesiell situasjon akkurat nå, det merker jeg jo. Folk spør mest om Kongen når jeg reiser rundt. De er svært opptatt av hvordan han har det etter operasjonen. Jeg mottar svært mange lykkønskninger og hilsener. Folk er tydelig engasjerte etter det som er skjedd, og ønsker å vise sin omsorg, sier han til VG.

Behn opplyser at både han og familien er sikre på at Kongen vil bli frisk igjen.

- Vi tenker positivt. Dette ser ut til å gå veldig bra, sier han.

Også Slottet oppgir at alt står bra til med kong Harald etter kreftoperasjonen. Under operasjonen fikk Kongen ny urinblære. Alle prøver og funksjoner er svært tilfredsstillende, opplyste legene på Rikshospitalet i en legebulletin tirsdag klokken 10. Trolig skal Kongen bli værende på Rikshospitalet et par uker.

Under hans rekonvalesens forsøker prinsesse Märtha Louise og Ari Behn å leve et så normalt liv som mulig. - I forrige uke ble planene våre kastet om noe på grunn av at Kongen ble syk. Men nå går det som vanlig igjen. For meg betyr det mye reising. Onsdag skal jeg til Stavanger. Senere venter både Bergen og Trondheim og flere andre plasser, opplyser han.

For tiden legger han bare ut på dagsreiser, fordi han vil hjem til sin kone og vesle Maud Angelica hver eneste kveld.

- Det er viktig for meg å komme meg hjem. Jeg overnatter ikke borte for tiden, sier han

På grunn av barnefødselen har paret valgt å utsette sitt planlagte opphold i USA. Men Ari har allerede startet med å skrive på den tredje boken sin som skal handle om nettopp USA.

- Jeg har skrevet litt, men det er jo vanskelig å si noe tidsmessig om når dette blir ferdig. Akkurat nå skriver jeg minimalt, siden jeg reiser så mye rundt, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder