BLOGGLØGN: Anne Holts påstand om at hun er forfatteren «Anonym» har skapt debatt. Foto: Scanpix

Anne Holt: - Beklager at jeg lurte noen av dere

Ikke «Anonym» likevel

Kaller stuntet et «privat eksperiment»

Erling Kagge: - En gavepakke

(VG Nett) Selverklært profesjonell løgner, Anne Holt, har publisert et nytt blogginnlegg der hun avkrefter at hun er «Anonym». Kagge forlag kaller bloggstuntet en gavepakke.

Ingunn Andersen
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

I bloggposten, som ble lagt ut mandag med tittelen «Nei vel, da. Bekjennelser fra Anonym (not)», hevder krimforfatteren at hensikten med å «avsløre» seg selv som «Anonym» er en del av et privat eksperiment for å vise hvor lett det er å manipulere journalister.

Holts blogging ble tema for stor debatt fredag, da hun postet innlegget der hun hevder at hun er den hemmelige forfatteren bak bøkene «Kongepudler» «Kindereggeffekten» og «Klasseklamper».

Innlegget ble publisert parallelt med at Kagge forlag sendte ut en pressemelding om at en ny bok fra «Anonym» er i anmarsj.

- Ikke PR-stunt

Flere PR-folk har spekulert i om Holt og Kagge forlag har inngått et aldri så lite samarbeid for å skape blest rundt nyutgivelsen.

Det avkrefter Erling Kagge overfor VG Nett.

- Har dere hatt noen regi på Anne Holts blogging?

- Nei. Vi har ikke hatt noen kontakt med Anne i forhold til hennes private blogg. På et generelt grunnlag tror jeg vi kan si at hun ikke er lett å ha regi over. Vi er likevel meget takknemlige overfor Anne Holt. Etter det siste innlegget i dag er det enda mer ok. Dette har vært en gavepakke, sier Kagge.

Har SMS-kontakt

I det ferske blogginnlegget skriver Holt:

«Jeg har ingen problemer med analysen til Kjell Terje Ringdal og andre PR-rådgivere; de uttalte seg i panegyriske ordelag om Erling Kagges fantastiske evner som PR-strateg. De kunne umulig vite at jeg ikke har snakket med Erling Kagge siden bokmessa i Frankfurt en gang rundt århundreskiftet».

Erling Kagge sier at det forfatteren skriver er riktig.

- Sist gang jeg så Anne var helt riktig på en bar i Frankfurt, men vi ble aldri enige om å skrive noen bok, sier han.

Selv om Kagge avviser at forlaget hatt regien på forfatterens blogging, innrømmer han at han har hatt kontakt med Holt på SMS de siste dagene.

- Sist gang vi hadde kontakt var i dag. Hun sendte meg en melding om at hun hadde postet et nytt innlegg. Jeg svarte henne litt senere, etter at jeg hadde lest det, sier Kagge.

LIKER OPPMERKSOMHETEN: Erling Kagge og Kagge forlag. Foto: Robert S. Eik/VG

«Anonym» fortsatt anonym

«Anonym» har tidligere selv hevdet i en pressemelding formidlet via forlaget at han er en mann med stor M.

Ifølge Erling Kagge er det fortsatt ikke aktuelt å gå ut med «Anonyms» identitet.

- Nei, ikke nå. Det er for sent. Det er blitt et så enormt fokus, og «Anonym» ønsker ikke det, sier han.

Anne Holt skriver at hun bestemte seg for å kjøre bloggeksperimentet etter å ha ligget våken en hel natt og grublet over små og store utfordringer i livet sitt:

«Så kom irritasjonen langsomt krypende. Irritasjonen over nok en gang å ha blitt oppringt av en journalist med spørsmålet: «Er det du som er Anonym?», skriver forfatteren.

Har du tips om hvem som er «Anonym»?Kontakt oss!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder