KOR SKA VI REIS HEN: Viggo Valles Påskelabyrint i bokform. Foto: ,

Ukas boktips!

Alt fra en krim for dem som ikke liker krim til Viggo Valles «Påskelabyrint» i bokform. Få med deg ukas boktips.

  • Camilla Norli

Artikkelen er over fire år gammel

1. Stein Sørensen: «4» (Kolon)

Denne norske debutromanen er blitt en snakkis - og mange leser den som en knallsterk krim. Kalt blant annet «sensasjonell krimdebut», «velskrevet actiondrama» og «krim for den som ikke liker krim». I går ble han presentert som stjerneskudd under årets Krimfestival i Oslo. «4» er en gangsterroman fra Oslo anno 2014 - der Kyrre Tanding åpent soner siste del av en dom for medvirkning til drap, men istedenfor å glede seg til å bli kvitt den elektroniske fotlenken - venter han bare på straffen fra det kriminelle miljøet. Han må gjøre noe, han må fortelle sannheten.

Fått med deg denne? 10 krimbøker du kan glede deg til i vår

Foto: ,

2. Tom Kristensen: «World of Spycraft: Jakten» (Cappelen Damm)

Spenningsroman i ungdomsserien fra en av våre mest interessante krimforfattere. Her tar han opp det aktuelle temaet sosiale medier - og hva ungdom utsettes for der. Etter at Lives beste venninne begår selvmord, leser hun i dagboken hennes at en falsk profil på Facebook truet henne med å legge ut bilder av henne dersom hun ikke sendte fere nakenbilder av seg selv. Sammen med Eric starter Live jakten på overgriperen, men havner snart i en felle. Fra 12-18 år.

Ti barnebok-kupp på Mammut-salget

Foto: ,

3. Viggo Valle: «Påskelabyrinten» (Kagge)

Kor ska vi reis hen? Setningen tar deg rett til frokostbordet på hytta med bløtkokte egg og kakao. Rdioprogrammet «Påskelabyrinten» på NRK et must for mange i påsken. Nå kommer den også i bokform - med sju labyrinter der du trinn for trinn jobber deg nærmere reisemålet. Ser i første omgang litt mer omstendig ut i tekstform, men det er absolutt verdt å sjekke ut for Viggo Valles mange fans. Kan også brukes som quizbok med enkeltsvar (bakerst i boka) - om man ikke vil være med på hele rundturen.

(Uke 9)

Les også

Mer om

  1. Litteratur
  2. Bokanmeldelse

Flere artikler

  1. Valle er påskens mest populære radiostemme

  2. Pluss content

    Quizgeneral Viggo Valle: Mener «googling» ikke ødelegger

  3. Norges nye krimprinsesse? Bokanmeldelse: Agnes Ravatn: «Dei sju dørene»

  4. Her er tre norske krimtips til påske!

  5. Kriminell sidevender! Bokanmeldelse: Kristine S. Henningsen: «Den som elsker deg høyt»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder