NORSK: Roald Dahl ble født og vokste opp i Storbritannia, men begge foreldrene var utvandrere fra Norge. Nå skal hans magiske verden få nytt liv hos strømmegiganten Netflix. Foto: Scanpix

Netflix sikret seg Roald Dahl-universet

Strømmetjenestegiganten skal lage animasjonsfilmer av bøkene «Matilda», «SVK» og «Charlie og sjokoladefabrikken». Blant annet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I en pressemelding fra Netflix heter det at de har kommet til enighet med The Roald Dahl Story Company, som forvalter verkene til den norskættede forfatteren.

Avtalen går ut på at det amerikanske selskapet skal produsere et helt nytt animasjonsunivers dedikert til Roald Dahl.

Netflix opplyser i pressemeldingen at de «ønsker å være tro til Dahls særegne stil», men skriver også at de også planlegger å lage materiale som ikke er basert på bøkene.

– Vi sikter med vilje høyt, og ønsker med dette samarbeidet at så mange barn som mulig verden over kan få oppleve magien og det positive i Roald Dahls historier, uttaler enken Felicity Dahl i den samme pressemeldingen.

Den foreløpige avtalen omfatter i tillegg til de nevnte bøkene følgende titler: «Dustene», «Charlie og de store glassheisen», «Georgs magiske medisin», «Sjiraffen og Pelli og jeg», «Den kjempestore krokodillen», «Den magiske fingeren», «Gutt», «På egne vinger», «Fæle dyr», «Rim og Røre», «Eddap Liks», «Den fantastiske historien om Henry Sugar» og «Billy og bittesmåene».

Produksjonen av den første Roald Dahl-animasjonen er foreløpig satt til ukjent dato i 2019.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder