PÅ ANDREPLASS: Jo Nesbø er et hett forfatternavn i Storbritannia for tiden. Foto: Line Møller/VG

Nesbø på andreplass i Storbritannia

(VG Nett) Forfatter Jo Nesbø (50) går ned fra første til andreplass på de britiske bestselgerlistene.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

I forrige uke toppet Jo Nesbø listen over de mest solgte innbundne bøkene i Storbritannia med boken «Panserhjerte», som har fått tittelen «The Leopard» på engelsk.

Les også: Topper i Storbritannia

Denne uken faller boken, som er den åttende boken i serien om den alkoholiserte politimannen Harry Hole, ned til andreplass på bestselgerlista som publiseres i britiske aviser søndag.

- Makeløst

Samtidig går «Marekors», som er den femte boken i Harry Hole-serien, opp til sjetteplass på lista over mest solgte pocketbøker i Storbritannia.

- Jeg synes dette er helt makeløst, sier Tor Jonasson i Salomonsson Agency, som jobber med det britiske forlaget Harvill Secker, til VG Nett.

- Kick

- Det jeg setter pris på er at lesere bruker tid og penger på å kjøpe bøkene mine. At de også gjør det i andre land, sånn som i England, er det store kicket for meg. Om det er i så stort antall at du topper bestselgerlisten, eller om du bare har noen lesere, så er det i grunn like fantastisk. Du skriver for de som har lyst til å lese det, og om du er nummer én er ikke så viktig, sa Jo Nesbø til VG Nett i forrige uke.

Etter planen kommer den neste boken i Harry Hole-serien ut i løpet av høsten 2011.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden
Følg Rampelys på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder