SOLGT UT BOKEN: Bloggeren Eirin Kristiansen Foto: Privat

Eirin Kristiansens bok utsolgt på to dager

Førsteopplaget til bloggeren Eirin Kristiansens inspirasjonsbok «Miss Independent» har solgt ut siden lanseringen for tre dager siden.

  • Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bloggeren Eirin Kristiansen (21) fra Bergen har blogget i fire år, og var med i den andre sesongen av «Bloggerne» på TV 2. Hun skriver om mote, skjønnhet og trening på plattformen til Stylista.

På mandag lanserte hun sin egen bok «Miss Independent» om å bli sjef i eget liv. To dager senere er førsteopplaget på 4000 utsolgt fra forlaget – altså kjøpt av kunder eller sendt ut til bokhandlere – og det andre opplaget på 4000 bøker trykkes.

– Det er surrealistisk å se boken min stå sammen med bestselgerne. Noen ganger må jeg bare innom for å se den og smile, forteller Kristiansen.

Boken definerer hun som en inspirasjonsbok som er basert på personlige erfaringer.

– Derfor tror jeg den kan appellere til så mange. Det er lettere å kjenne seg igjen i andres opplevelser enn bare generelle råd, sier 21-åringen.

Kristiansen slapp selv nyheten om boken på sin egen blogg imars. Den samme kvelden åpnet forsalget på nett. Allerede da gikk bøkene unna.

– Det betyr utrolig mye at den blir så godt tatt i mot. Jeg har brukt mye tid og krefter på den, så det er veldig kjekt at det går så bra, forteller Kristiansen.

– Det er en fantastisk, enestående suksess

Forlegger Alexander Elguren i Pantagruel, som har boken til Kristiansen, sier at det er svært sjelden at 4000 bøker er solgt ut to dager etter lansering.

– Det betyr også at Eirin Kristiansens bok er godt på vei mot 10.000 bøker til sommeren. «Miss Independent» er en fantastisk, enestående suksess, mener Elguren.

Les også: Bestselgerlisten viser ikke bøkene som selger mest

Han tror forlaget har tenkt riktig ved å satse på unge, skarpe jenter med gjennomslag på nett og papir.

– Det betyr også at vi får rom til å satse på nye, spennende bokprosjekter i et tøft marked. Det betyr at det paradoksalt nok er de unge bloggere, med nettet som sin kanal, som styrker bokformatet. Som forlag er vi takknemlige og ydmyke overfor bloggere som Eirin Kristiansen. Vi satser gjerne på flere slike unike bloggere.

Kristiansen holdt bokprosjektet hemmelig for bloggleserne frem til 20. mars. Det har gjort det vanskelig for henne å sjonglere både blogg og bok.

– Det har vært tøft fordi bloggen i seg selv tar mye tid. Jeg har holdt boken hemmelig fordi jeg liker å overraske leserne mine når jeg har ferdigstilt et prosjekt. Da vet jeg at det blir noe av, også slipper jeg å gi falske forhåpninger til leserne mine, sier hun.

Vår tids historiefortellere

Kristiansen er ikke den eneste bloggeren som skriver bøker: Cathrine Heienberg ga ut sin bok ifjor, Linnea Myhre har tidligere gitt ut to bøker, og Sophie Elise Isachsen jobber med bok for tiden. Forlegger Alexander Elguren sier at de satser på bøker fra bloggere fordi han mener de er vår tids historiefortellere.

– Etter å ha jobbet med flere bloggere er vi imponerte over disse unge, hardtarbeidende og målbevisste norske kvinnene. I sin bok «Miss Independent» skriver Eirin Kristiansen treffende om hvordan bli sjef i eget liv. Hun er kun 21 år gammel, men representerer en generasjon som vil bli sjef i eget liv. Det er en glede å få fram stemmene deres, sier Elguren.

Fikk du med deg? Linnea Myhre blogger igjen

Han tror Kristiansens bok når ut til nye, unge lesere med boken sin. Han håper at dette åpner for stor bokglede, og at de kjøper flere bøker. Eirin Kristiansen tror at bloggen gir henne en fordel når hun kommer med bok.

– Jeg har sannsynligvis allerede et større publikum enn de fleste nye forfattere, sier Kristiansen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder