NOMINERTE: Øverst fra venstre: Helga Flatland, Siri Pettersen, Roy Jacobsen, Maja Lunde , Jørgen Jæger. Nede fra venstre: Lars Saabye Christensen, Trude Teige, Ketil Bjørnstad, Heidi Linde og Samuel Bjørk. Foto: Frode Hansen, Roger Neumann, Krister Sørbø, Tor Erik H. Mathiesen, Terje Bringedal og Fredrik Solstad , VG

Her er bokhandlernes favoritter

Landets bokhandlere har nominert ti norske forfattere til Bokhandlerprisen. Her er lista.

Borghild Maaland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Våre litterære tungvektere og noen av de litt ferskere skal kjempe om den gjeve prisen. 100 boktitler har vært vurdert av bokhandlere fra hele landet, og nå har de fattet sin dom. Du kan også lese hva VG har ment om flere av bøkene.

Heidi Linde: «Norsk sokkel»

Helga Flatland: «Vingebelastning»

Jørgen Jæger: «Monster»

Ketil Bjørnstad: «Verden som var min»

Lars Saabye Christensen: «Magnet»

Maja Lunde: «Bienes historie»

Roy Jacobsen: «Hvitt hav»

Samuel Bjørk: «Uglen»

Siri Pettersen: «Evna». Tredje og siste bok i fantasytrilogien «Ravneringene»

Trude Teige: «Mormor danset i regnet»

To av årets nominerte var også på fjorårets liste. Det gjelder Trude Teige og Siri Pettersen, med henholdsvis «Jenta som sluttet å snakke» og «Råta»

Fjorårets vinner av Bokhandlerprisen var Lars Mytting med «Svøm med dem som drukner». Året før var det Cecile Enger som stakk av med prisen for «Mors gaver». Beggge vinnerne nådde et stort lesende publikum og fikk gode kritikker.

Adminsitrerende direktør i Bokhandlerforeningen, Trine Stensen sier i en kommentar til årets nominasjoner at de ti nominerte gjenspeiler mangfoldet i norske litteratur fra høsten 2015.

Nå starter innspurten. De som jobber i bohandlerbransjen skal stemme fram den endelige vinner. Vedkommende får tildelt bronsestatuetten «Takk for boken» av billedhugger Nils Aas i Litteraturhuset 24. november.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder