I OSLO: Mazarine Pingeot besøkte Oslo fredag for å promotere boken Kors på halsen. Foto: scanpix
I OSLO: Mazarine Pingeot besøkte Oslo fredag for å promotere boken Kors på halsen. Foto: scanpix

Mitterrands hemmelige datter i Norge

BOK

Fredag kom Mazarine Pingeot (30) ens ærend til Oslo for å snakke om sin siste bok om oppveksten som presidentens hemmelige datter.

  • NTB
Publisert:

Kun innvidde visste at faren hennes var Frankrikes president François Mitterrand. Presidentfruen så hun bare på TV, sine halvbrødre møtte hun ikke før i begravelsen i 1996. Men faren var hos henne og moren hver helg og også ellers innimellom reiser og jobben som Frankrikes president.

- Han hadde et utrolig nærvær. Vi levde som andre familier, men hadde kanskje et mer intenst familieliv.

- Da jeg ble født, var det som en ny ungdom for ham startet, forteller hun til NTB. Pingeots bok, «Kors på halsen», kommer på norsk i disse dager og er et oppgjør med fortiden, og om overgangen fra et hemmelig liv til et liv i offentligheten: Som 19-åring opplevde hun å bli brettet ut for hele Frankrike og verden gjennom et oppslag i ukebladet Paris Match.

- Boken har på en måte vært der lenge, men jeg har ikke hatt mot og lyst til å skrive den før nå. Jeg måtte gi meg tid til å venne meg til en posisjon i offentligheten, til å fordøye det faktum at jeg er en «kjent» person. Først nå føler jeg at jeg kan snakke fritt om det.

Her kan du lese mer om