SMILER BREDT: Maja Lunde forteller til VG at hun er superfornøyd med å komme under vingene til Anonymous Content, samt stjerneregissør Morten Tyldum og hans kompanjong Guri Neby for filmatiseringen av en TV-serie basert på hennes suksessbok «Bienes historie». Foto: Tore Kristiansen / VG

Maja Lunde skrev TV-kontrakt for «Bienes historie»

Det verdensomspennende produksjonsselskapet Anonymous Content har kjøpt rettighetene til Maja Lundes suksessroman «Bienes historie».

Den nordiske avdelingen av selskapet drives av den Oscar-nominerte regissøren Morten Tyldum og Guri Neby. For Maja Lunde er samarbeidet med de norske støttespillerne en ekstra bonus på avtalen hun har inngått direkte i Hollywood med Anonymous Content.

– Det er merittlisten til Anonymous Content som ble utslagsgivende for meg. Jeg er kjempefornøyd. Jeg har brukt lang tid på å bestemme meg, mest fordi det har vært veldig mange interesserte – også noen veldig store selskaper – men så kom disse på banen, og da var jeg ikke i tvil, sier Maja Lunde til VG.

les også

Norsk bok ble årets mest solgte i Tyskland i 2017

Anonymous Content ble grunnlagt av Steve Golin i 2000. Han døde av kreft for kun en måneds tid siden, 64 år gammel. En av hovedeierne i selskapet er enken etter Apple-grunnlegger Steve Jobs, Lauren Powell.

STYRER BUTIKKEN: AC Nordic skal drives av kompanjongene fra Einar Film, Guri Neby og Morten Tyldum. Foto: Emil L. Mohr/ NTB scanpix

På merittlisten har selskapet storfilmer som «Spotlight», «Babel» og «The Revenant», samt Emmy-vinnende tv-serier som «True Detective», «Mr. Robot» og «The Alienist».

les også

Maja Lunde har solgt for 50 millioner kroner i Tyskland

Nylig inngikk Anonymous Content et samarbeid med Morten Tyldum og Guri Neby i Einar Film. Sammen skal de drive den nordiske avdelingen av konglomeratet, AC Nordic.

Det er foreløpig ikke bestemt om det er Morten Tyldum – som ble Oscar-nominert for «The Imitation Game» – som skal regissere «Bienes historie».

– Nei, det er ikke bestemt. Det må komme senere, sier Maja Lunde.

«Bienes historie» er blant tidenes suksesshistorier for norsk litteratur i utlandet. I Tyskland ble den årets mest solgte bok i 2017, der en forventet inntekt lå rundt 50 millioner kroner – bare for dette landet.

Boken er ute i godt over 50 land.

Ifølge Deadline skal AC Nordic også utvikle en TV-serie med Ylvis-brødrene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder