PR-SKRYT: Kjell Terje Ringdal mener måten man har skapt oppstyr rundt forfatteren «Anonym» er forbilledlig. Foto: Janne Møller Hansen, VG.

Kommunikasjonsekspert: - Forbilledlige PR-stunt

(VG Nett) Måten Kagge forlag har skapt oppmerksomhet rundt «Anonym» kunne vært pensum på grunnfag i PR, mener ekspert Kjell Terje Ringdal.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Fredag blusset debatten om hvem som står bak bøker som «Kongepudler» og «Klasseklamper» opp igjen, etter at Anne Holt på sin blogg skriver at hun er «Anonym».

Tidligere Kagge-redaktør Ringdal har selv vært nevnt som en mulig person bak pseudonymet, men sier han ikke vet hvem som er «Anonym».

Har du tips om hvem «Anonym» er? Skriv mail til 2200@vg.no .

- Jeg vet ikke hvem det er, men jeg følger utviklingen spent. Hvis Anne sier det er henne, er det kanskje sant, sier han.

Bakgrunn: Anne Holt: - Jeg er anonym

Fredag sendte Kagge forlag ut en pressemelding om at den fjerde boken er i anmarsj. Lukter det av PR-stunt her?

- Hele prosjektet kan jo gå inn som pensum på grunnfag i PR. Det er forbilledlig, med tanke på å skape oppmerksomhet om noe som betyr ganske lite. Hvis dette inngår i lanseringen av bok nummer fire, er det bra tenkt, sier Ringdal.

Ringdal sier han blir skuffet hvis det viser seg at Anne Holt er «Anonym».

- Med all respekt for Anne Holt - viser det seg at det var henne, tenker jeg at det ikke er så morsom som det ble bygget opp under. Hvis det viser seg at det var Ari Behn eller Märtha Louise, da blir det spennende, sier han.

- Sett bort fra dette. Kan det være Anne Holt?

- Det kan det sikkert være. Hvis du analyserer hva forfatteren kan, kultur, politikk, samfunn og journalistikk, kan det være henne. Sånn sett ville det ikke vært noe sjokk. Det er en forfatter som har hatt en fot i mange ulike leire, og det har Anne Holt, sier PR-eksperten.

Aslak Sira Myhre var hovedpersonen i boken «Mordet på Anonym», og Litteraturhus-sjefen sier til VG Nett at han ikke har peiling på hvem forfatteren er. Han vil heller ikke ut med om han har gjort seg noen tanker om hvem det kan være.

- Det er vel ikke så viktig heller. Jeg har ingen oppfatning, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder