FILMAKTUELL: Erlend Loe er filmakutell med sin debutroman «Tatt av kvinnen», nå skal han også være med på å skirve manus til Se og Hør-boka. Foto: Scanpix

Loe skriver filmmanuset til Se og Hør-boka

(VG Nett) Bokaktuelle Erlend Loe skal også ta del i utformingen av film-manuskriptet til boka «En helt vanlig dag på jobben».

Publisert:
Artikkelen er over 15 år gammel

Med 15 bøker på samvittigheten skal Erlend Loe arbeide med film fremover. Loe skal skrive manuskriptet til en spillefilm basert på Håvard Melnæs`«En helt vanlig dag på jobben», ifølge Adressa.

Boka handler om Melnæs' oppsiktsvekkende metoder som kjendisjournalist.

- Jeg var først skeptisk til oppgaven, men etter å ha tenkt meg om en stund, fant jeg ut at det kunne bli en morsom jobb. Boka beskriver så drøye arbeidsmetoder og er så sjokkerende at jeg er tiltrukket av å skrive manuskriptet, sier Loe til Adressa.

Han samarbeider med filmmannen Ørjan Karlsen om prosjektet, som fremdeles er i startfasen.

Eget verk på lerretet

I helgen hadde Erlend Loe gleden av i se sin debutroman «Tatt av kvinnen» på filmfestivalen i Haugesund. Han likte det han så, men sier at det også var en underlig opplevelse.

- Jeg synes det er blitt en god film, men ellers var det rart å bli konfrontert med innholdet i noe jeg skrev for 15 år siden. Jeg har utviklet meg en del siden da, sier Erlend Loe.

Publisert: