MENS-BØLGE: I mai kom en ny norsk antologi om mensen, som fikk terningkast 6 i VG, og nå kommer den svenske komikeren og youtuberen Clara Henry med sin bok om mensen på norsk. I Sverige har den solgt over 40.000.

Ukas boktips!

Les deg opp på Erik Fosnes Hansen før filmen «Løvekvinnen» kommer, sjekk ut en ny barnebokserie som passer for alle som elsker Pingle-bøkene - og gjør deg klar for mer åpenhet rundt mensen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

1. Erik Fosnes Hansen: «Løvekvinnen» (Cappelen Damm)

Høsten 2016 blir en stor høst for Erik Fosnes Hansen. Ikke bare kommer han med sin første roman på 10 år, men han er også aktuell med filmatiseringen sin forrige roman, «Løvekvinnen». Det er åpningsfilmen under årets filmfestival i Haugesund i august, og mange har store forventninger til filmversjonen av historien om Eva som har et utseende som både skremmer og fascinerer. For Eva blir nemlig født med pels - og må skjules og beskyttes og får knapt gå ut før hun nærmer seg puberteten. Fosnes Hansen vant bokhandlerprisen i 2006 for romanen - som nå er ute i en såkalt filmpocketutgave. Fosnes Hansens nye roman kommer 2. september og heter «Et hummerliv».

VGTV: Se trailer fra «Løvekvinnen»

2. Mac Barnett og Jory John: «Miles og Niles 1: Kugalskap» (Cappelen Damm)

Mac Barnett seiler opp til å bli en av de store barne- og ungdomsbokforfatterne. Han er bare 33 år, men har hele 22 bøker bak seg. Nylig var han på besøk i Norge, der han blant annet snakket om bokserien om Miles og Niles («The Terrible Two») gikk rett inn på New York Times bestselgerliste og ble liggende der. Mac har uttalt: «Jobben min er å lyve for barn.» Mens andre har omtalt Mac som en ny Roald Dahl. Bøkene er utgitt i over 30 land. Karakteren Miles er kjent for én eneste ting: pøbelstreker. Han tror også han skal bli den beste pøbelen når han flytter, men det er ett problem: Det finnes allerede en pøbel der! Fra 9 år.

3. Clara Henry: «Ja, jeg har mensen, hva så?» (Kagge)

Mensen er endelig blitt in! Svenske Clara Henry (22) er en populær komiker og youtuber - og over 700.000 har sett videoen «Haru mens eller?» en av episodene der hun snakker om sitt favorittemne. Så populært har dette blitt, at hun bestemte seg for å gi ut en bok om mensen, og den ble umiddelbart en bestselger i hjemlandet. Nå kommer den på norsk, bare kort tid etter den norske antologien «Mensen» kom ut, men denne har en annen tone - og er full av humor. Her er faktisk ALT du trenger å vite om mensen, triks som hjelper mot PMS, og ja, til og med en guide til «Slik får du mest mulig ut av mensen!

Fikk du med deg? Mensbølgen er her! Terningkast 6 til «Mensen»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder