FORELSKET: Simon Sköld og Camilla Läckberg, her på en premiere i Stockholm i fjor høst. Foto:Karin Törnblom / IBL Bildbyrå,

Kjæresten planlegger å fri til 13 år eldre krimdronning

Det kan gå mot bryllup for den svenske stjerneforfatteren Camilla Läckberg (40) og MMA-utøveren Simon Sköld (28).

Artikkelen er over fire år gammel

Paret kunne 19. juni – på svenskenes midtsommeraften – ferie at de har vært kjærester i ett år. Det ble markert med dansekonkurranser i Boston, skriver avisen Expressen.

Både Läckberg og Sköld har svingt seg i svenske «Skal vi danse», vel å merke med tre års mellomrom, og det var i denne sammenhengen de i helgen konkurrerte med hver sin partner og i hver sin klasse. Det skal ha endt med seier i fem danser for begge parene.

POPULÆR: Krimforfatter Camilla Läckberg. Foto:Janerik Henriksson,NTB scanpix

«Vi er glade, men kjempetrøtte, men vi skal jammen feire i kveld om det så ender med at vi stuper!», sprudlet Läckberg på bildetjenesten Instagram etter triumfen.

Kjærligheten blomstrer, og Sköld røper til Expressen at han har store ting på gang.

– Selvsagt finnes det planer om å fri! Camilla kommer jo ikke til å fri, så det er jeg som skal gjøre det. Men jeg kan ikke avsløre når, hvordan eller hvor. Jeg vil at det skal være en overraskelse, sier Sköld.

28-åringen er til vanlig aktiv utøver innen MMA, Mixed martial arts, den brutale kampsporten hvor det meste av slag og teknikker er tillatt.

Etter danseseieren i Boston gikk ferden videre til New York.

Om aldersforskjellen

Läckberg brøt med ektemannen, den tidligere «Robinson»-vinneren Martin Melin (47), som hun har to barn med, i januar i fjor. De var gift i fire år. Et halvt år etter bruddet sto forfatteren frem med sin nye flamme.

Sköld fylte nettopp 28 år, mens Läckberg runder 41 i august. At aldersforskjellen på 13 år har fått mye omtale i svenske medier og nettforum, har falt Läckberg tungt for brystet. I TV-showet «Hellenius hörna» i november i fjor, tok 40-åringen et kraftig oppgjør med skriveriene.

– Det er som om man prøver å latterliggjøre oss, og det tar jeg svært ille opp, sa Läckberg i intervjuet.

– Bare fordi jeg er kvinne og han er mann, så er dette en kjempenyhet. Det hadde det ikke vært om det var omvendt. Det forundrer meg at det har blitt så utrolig mye rabalder. Det jeg misliker aller mest, er de som fordummer Simon. Han kalles barn i enkelte artikler. Man er ikke barn når man er 27.

Populær i over 50 land

Forfatteren er angivelig Sveriges best betalte. Hun debuterte med «Isprinsessen» i 2003, og siden har bøkene kommet på løpende bånd. Läckberg – som er utdannet siviløkonom – er nå lansert i over 50 land og oversatt til 37 språk.

De grufulle drapssakene i idylliske Fjällbacka, som forfatter Erica Falck og politimannen Patrik Hedström kommer over, fascinerer også nordmenn. Läckberg har solgt over 1,2 millioner bøker bare her til lands.

Nyeste bok er «Løvetemmeren»: Terningkast 4

Interessert i boknyheter? Klikk her.

Eller trenger du tips til sommerlesning? Flere ferske bokanmeldelser

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder