USA: Slik er coveret på den amerikanske utgaven av den siste Harry Potter-boken. Tegningen strekker seg over både forsiden og baksiden av bokutgivelsen. Foto: AP

Her er den siste Harry Potter

(VG Nett) Her er coveret på den syvende og siste boken om den populære magikeren Harry Potter.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Som vanlig får utgivelser av nye bøker i den populære serien stor oppmerksomhet over hele verden.

«Harry Potter and the Deathly Hallows» vil først være i salg i Norge fra lørdag 21. juli klokken 00:01, men onsdag offentliggjorde forleggeren de første bildene av boken.

Og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Forsiden av den siste boka i Harry Potter-serien har fått forskjellig utseende i Storbritannia og USA - og det utgis også en voksenutgave med eget cover.

Fast illustratør

EUROPA: Slik ser forsiden av den nye Harry Potter-boken ut i den europeiske utgaven. Foto: AP

Det amerikanske coveret er som vanlig utformet av Mary GrandPre.

- Strukturene rundt Harry viser tydelige ødeleggelser og i skyggene bak ham ser vi konturene av andre mennesker, sier David Saylor i det amerikanske forlaget Scholastic Inc til nyhetsbyrået AP.

Barneutgaven til J.K. Rowlings britiske utgiver Bloomsbury Publishing PLC har en tegning av Harry, Hermione og Ron som er blitt tydelig eldre. Voksenutgaven har bilde av en smykkekapsel med bokstaven S som skal være «horcruxen»
hvor Lord Voldemort oppbevarer en del av sjelen sin.

Populær på Guantánamo

VOKSENUTGAVEN: I Harry Potter-boken som er beregnet for de godt voksne leserne er tegningen erstattet med et bilde. Foto: AP

J.K. Rowlings serie med fantasiromaner har solgt utrolige 325 millioner eksemplarer i hele verden, og forventningene til den syvende og siste boken i suksesserien er enorm. Også i den amerikanske fangeleiren Guantánamo på Cuba hvor mistenkte terrorister gleder seg til bokutgivelsen i juli.

Fangeleiren har allerede lagt inn forhåndsordre på neste bok i serien, melder nyhetsbyrået AFP.

- Når det gjelder fiksjonslitteratur, er det definitivt Harry Potter som gjelder. Nå venter alle sammen på at bok nummer syv lanseres, sier Guantánamo-bibliotekar Maggie, som ikke ønsker å oppgi etternavnet sitt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder