16 BØKER: Hele 16 bøker om Pulverheksa har Ingunn Aamodt kommet med siden den første boken i 1998. Da hun pawsserte 100.000 solgte i 2009 - feiret hun med å tatovere Pulverheksa på armen. Nå gjør heksa et comeback etter en pause på 5 år.

Ukas boktips!

Tre nye, ferske boktips: En hyllet norsk roman som med fordel kan leses i ebok, et gjensyn med en kjent og kjær heks - og en bok for Roberto Bolaño-fansen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

1. Johan Harstad: «Max, Mischa & Tetoffensiven» (Gyldendal)

Vi må bare tipse om at Harstads mursteinsroman (1106 sider) fra i fjor høst, og som fikk massiv skryt av et samlet anmelderkorps, er kommet i pocket - og enda bedre: E-bok! For man kan jo i beste fall få arm-muskler og i verste fall få håndleddsskader av den digre boken. Nå kan den nytes i e-bok, og hør bare hva VGs anmelder Arne Hugo Stølan sier om boken: «Sperr opp øynene! Her er en roman som satser stort og høyt og som strutter av fortellerglede, skarpe refleksjoner og dyp menneskekunnskap.» Han ga terningkast 6 og mente dette var «brutalt dyktig gjort». Handler om dramatikeren Max Hansen som har kjørt seg fast midtveis i 30-årene og begynner å skrive sin livshistorie. Les mer her!

Bok-snakkis: Les VGs slakt av erotikkromanen «Calendar Girl»

2. Ingunn Aamodt: «Pulverheksa på ferie» (Cappelen Damm)

Se hei til denne gamle kjenningen - på nytt forlag, i nytt format, med ny teknikk (tegnebrett) - og i nye sterke farger. Det er vel 5 år siden siste nye bok om Pulverheksa kom. Men det har ikke vært stilt fra forfatteren, som blant annet har frydet oss med bøkene om søte Snefrid som blir usynlig når hun spiser selleri. Denne gangen vil Pulverheksa gjerne at alle skal få reise på ferie dit de vil, men hvem skal egentlig passe på Tyven dersom alle (Politimannen også) reiser bort? Pulverheksa har løsningen - litt pulver i gryta, og vips...

Sjekk ut: Tiårets 10 beste barnebøker!

3. Roberto Bolaño: «En stjerne i det fjerne» (Cappelen Damm)

I fjor kom Bolaños «2666» ut på norsk og fikk en sensasjonelt bra anmeldelse og terningkast 6 i VG. Boken ble avsluttet like før den chilenske forfatterens død i 2003. Nå kommer en av hans tidligere romaner (1996) på norsk, og den er nok smalere enn hovedverket «2666» - men også kalt hans gjennombruddsroman. Romanen tar utgangspunkt i Pinochets kupp mot Salvador Allende i 1973. En fattig poet (som minner om Bolaño selv) sitter og ser tilbake på den gang han like før kuppet møtte poeten og kvinnebedåreren Alberto Ruiz-Tagle. Etter kuppet avsløres det at han egentlig er jagerflypiloten og Pinochet-supporteren Carlos Weider som har utført grusomme handlinger - og som blir kjent for å skrive poesi i luften med jagerflyet sitt. Etterhvert må han rømme landet med en detektiv i hælene.

2015: Her er fjorårets mest solgt bøker

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder