KLARER SEG: Forfatter og musiker Jo Nesbøs selskap har bikket 100 millioner kroner i egenkapital for første gang. Foto: Annemor Larsen VG

Nesbøs selskap halverte inntekten

... men bikket 100 millioner i egenkapital

Suksessforfatteren Jo Nesbøs selskap mer enn halverte inntektene, men går fortsatt så det suser.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

To år etter at Nesbøs selskap doblet overskuddet, viser årsregnskapet til Skriveverkstedet AS fra 2015 at inntektene til selskapet gikk ned fra 18,3 millioner i 2014, til 7,6 millioner kroner.

Selv om inntektene er mer enn halvert fra året før, har Nesbøs selskap nå bikket 100 millioner i egenkapital for første gang - Skriveverkstedet AS har en egenkapital på 102 millioner kroner. Det er en økning på over seks millioner kroner fra regnskapsåret 2014.

Nesbø har gjort stor suksess med bøkene om Harry Hole, men i fjor ga han imidlertid ut to bøker i en nye serie. «Blod på snø» og «Mere blod». Begge høstet femmere fra VGs anmelder.

Alt i alt tyder det på at det fremdeles går kriminelt godt for Nesbø og hans selskap.

Les også: Norges rikeste forfattere

Jo Nesbø driver Skriveverkstedet AS som et enmannsselskap og er selv styreleder og dermed eneste person i styret. Han har selv 95 prosent av aksjene, mens Birgitta Blomen - mor til Nesbøs datter - eier de siste fem prosentene.

De meste av selskapets midler er plassert i investeringer, men det betyr ikke at det ikke står penger på konto. Nesbøs selskap har ifølge regnskapstallene 4,5 millioner kroner i disponibelt.

Så du denne? Ny Harry Hole-bok neste vår

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder