FOR HØYT: Jon Michelet har ikke lest Ingusltad, men mener på et prinsipielt grunnlag at opptakskravene til Forfatterforeningen er for høye. Foto: Scanpix
FOR HØYT: Jon Michelet har ikke lest Ingusltad, men mener på et prinsipielt grunnlag at opptakskravene til Forfatterforeningen er for høye. Foto: Scanpix

Jon Michelet til VG Nett: - Forfatterforeningens opptakskrav er for høye

Og nå kan DU anmelde Frid Ingulstads bøker

BOK

(VG Nett) Jon Michelet kjempet i sin tid for at Margit Sandemo skulle slippe inn i Forfatterforeningen. Han mener foreningen fortsatt har for høye opptakskrav.

  • Alexander Nyhagen
Publisert: Oppdatert: 25.01.07 14:50

- Det må være en terskel for å kunne bli medlem i Forfatterforeningen, men samtidig er det viktig at denne ikke er for høy, sier Michelet til VG Nett.

Michelet har tidligere ment at Margit Sandemo burde få innvilget medlemskap i Forfatterforeningen, noe hun til slutt fikk tilbud om - men takket nei.

Det har denne uken stormet rundt Forfatterforeningens opptakskrav etter at både «Bokprogrammet» på NRK 1 og VG Nett tok opp saken om serieforfatter Frid Ingulstad som ikke fikk lov til å bli medlem.

- Jeg mente i sin tid at Sandemo burde få medlemskap, men det kunne jeg si fordi jeg hadde lest bøkene hennes. Jeg har imidlertid ikke lest Ingulstad, påpeker Michelet.

Skal gjenspeile mangfoldet

- Men terskelen for å slippe inn bør ikke være for høy fordi foreningen skal gjenspeile mangfoldet. Jeg synes terskelen var for høy da Sandemo ikke slapp inn, sier Michelet.

- Er den for høy nå?

- Ja, det betyr nok at den er for høy ennå. Det mener jeg på et prinsipielt grunnlag, forklarer Michelet.

VG Nett skrev også i går at avisene så å si har vært kjemisk renset for anmeldelser av Ingulstads bøker.

Nå kan imidlertid DU anmelde Frid Ingulstads mange bøker her på VG Nett.

Du anmelder her!