FØRST SVERIGE - SÅ DANMARK: I februar gikk Petter Stordalen inn i det svenske bokmarkedet. Nå retter han blikket mot Danmark og etablerer seg der.

Stordalen-forlagene satser på Danmark

Petter Stordalen utvider forlagsvirksomheten ytterligere - og etablerer seg nå i Danmark med Strawberry Publishing.

Av 

Jørn Pettersen

Publisert:

Artikkelen er over to år gammel

Til å lede virksomheten i Danmark har Stordalen, som er største eier i Strawberry Publishing, fått med seg Birgitte Teresa Franch. Hun regnes som en av landets fremste forleggere.

– Vi følger samme oppskrift som vi alltid har gjort: Vi ansetter de dyktigste fagpersonene og bygger opp forlaget omkring dem. Birgitte er en erfaren og dyktig forlegger med en udiskutabel merittliste. Vi har hatt henne i kikkerten det siste året, sier Petter Stordalen i en pressemelding fredag morgen.

les også

Millennium-forfatter til VG: Petter Stordalen kuppet Stieg Larsson-rettighetene

Her heter det videre at med alle nedskjæringer og omstillinger som det har vært i den danske forlagsbransjen de siste årene, er det viktig å komme inn som et friskt pust.

DANSK SJEF: Birgitte Teresa Franch regnes som en av Danmarks fremste forleggere, Nå skal hun lede Stordalens boksatsing i Danmark.

– Vi har store ambisjoner for Danmark og er sikre på at de gode fortellingene vil bli enda viktigere i årene som kommer, sier Petter Stordalen videre.

les også

Stordalen-forlagene utvider til Sverige

Birgitte Teresa Franch kommer fra stillingen som forlagssjef i People'sPress hvor hun har arbeidet siden 2004. Den gangen startet hun som praktikant etter å ha studert litteraturvitenskap og filosofi. Hun ble raskt redaktør, forlegger, litterærutviklingssjef og etterhvert forlagssjef. Hun har hatt ansvaret for forfattere som Camilla Läckberg, Mari Jungstedt, Carin Gerhardsen og Viveca Sten, Mattias Edvardsson, Fredrik Backman, Jane Harper og Jane Aamund.

les også

Sarah Natasha Melbye sier opp Stordalen-jobben

– Jeg har hatt 15 kreative og inspirerende år i People'sPress. Fra vi var syv ansatte til fem ganger så mange, men nå føles det riktig å gå videre, sier Franch i pressemeldingen.

I februar i år ble det kjent at Petter Stordalen og Strawberry Publishing hvor de to forleggerne Jonas Forsang og Magnus Rønningen er inne på eiersiden, etablerte seg i Sverige.

- Å bygge et selskap handler alltid om mennesker, og dette er enda viktigere i en bransje som så til de grader handler om relasjoner. Vi jakter kun på ansatte med ekstreme ferdigheter, uttalte Petter Stordalen den gangen.

les også

Arve Juritzen svarer etter oppkjøpsbråket: - Ren løgn

Forlagsgruppen Strawberry Publishing utgjør i dag disse forlagene: Pilar, Armada, Capitana, Canoa, Bastion, Pioner. Samt et samarbeid med HarperCollins i Norge, Strawberry Forlag og Bazar. På listen over gruppens mest profilerte forfattere finner vi navn Jørn Lier Horst, Lucinda Riley, Jojo Moyes, Sally Rooney og Katrine Engberg.

– Strawberry Publishing ser ut til å ende opp på en samlet nordisk omsetning i 2019 på 120 millioner kroner, heter det i pressemeldingen.

Publisert:

Mer om

Petter Stordalen

Danmark

Omstilling

Oppskrift

Flere artikler

 1. Stordalen selger forlagene i Sverige og Danmark

 2. Petter Stordalen sikret seg krimdronning Camilla Läckberg

 3. Unni Lindell forlater Aschehoug - går til Petter Stordalen-forlag

 4. Stordalen-forlag nekter å følge fastpris

 5. Strawberry kjøper bestselgerforfattere fra omstridt forlag

Fra andre aviser

 1. Stordalen selger forlagene i Sverige og Danmark

  Bergens Tidende
 2. Stordalen-forlag fortsetter å plukke ansatte og bestselgere fra de andre store

  Aftenposten
 3. Bonnier kjøper Petter Stordalens norske forlag

  Bergens Tidende
 4. Gloria forlag er konkurs

  Aftenposten
 5. Konfidensielt brev til Konkurransetilsynet: Foreslår at Strawberry ikke følger fastpris på bøker

  Bergens Tidende
 6. Stordalens nye forlagssjef ser forbi de store norske forlagene: – Våre største konkurrenter er Netflix og Fortnite

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no