KONTROVERSIELL: Anniken Jørgensen (22) bok ble sluppet i slutten av september, men har allerede rukket å skape kontrovers. Foto: Hanna Kristin Hjardar / VG

Anniken Jørgensens bok forsøkes stoppet: – Selvfølgelig går jeg til sak

Bloggeren Anniken Jørgensen (22) utleverer ekskjæreste og en rekke bekjentskaper i «Bare en natt til». Nå har forlaget blitt begjært om å tilbakekalle boken av ekskjærestens venn Simen Auke, kjent fra musikkduoen Broiler.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Toppbloggeren, som blogger under navnet «Annijor», åpner opp om den ekstreme kjærlighetssorgen og angsten i sin nye bok, som kom ut i slutten av september. I boken omtaler hun flere private detaljer om familie, venner og tidligere omgangskrets.

Les VGs anmeldelse av boken: - En skandale!

En av dem som reagerte på boken, var Simen Auke (27), som er kameraten til Mikkel Christiansen – ekskjæresten til Anniken Jørgensen. Til VG fortalte Auke at han ikke hadde lest boken selv – og visste heller ikke at han var omtalt.

– Nei, jeg har ikke fått noe beskjed om dette. Jeg ante ikke at jeg ble nevnt i boken i det hele tatt, skrev Auke i en SMS til VG.

Nå skriver forlaget i en pressemelding at boken «Bare en natt til» forsøkes stoppet i norsk rett.

– Vi vil fortsette å kjempe for Annikens rett til å fortelle sin unike personlige historie, som er nyttig for alle unge og foreldre som trenger å vite hvordan det er å være ung i dag, sier forelegger Alexander Elguren.

Simen Auke bekrefter til VG at det er han som står bak begjæringen.

– Selvfølgelig går jeg til sak mot forlaget og forfatter. Det som har blitt gjort her er ikke greit. Det har blitt sagt mye rart fra deres side, blant annet det at «alle» har lest og godkjent boken, noe jeg ikke har gjort, skriver han på SMS.

les også

Reagerer på negativ omtale i Anniken Jørgensens nye bok: – Jeg hadde ingen anelse

Han mener forlaget balanserer på en syltynn linje mellom hva som er rett og gal opptreden.

– Jeg har satt gode advokater på saken som tar seg av den juridiske biten for meg. Jeg har liten kjennskap til det juridiske våpen, da jeg kun er vant til å jakte med hagle selv. Utover det stoler jeg på de våpnene advokatene har valgt ut.

GÅTT TIL SAK: Simen Auke, bedre kjent som den ene halvdelen av musikkduoen Broiler, har gått til sak mot Panta forlag, som har gitt ut boken til Anniken Jørgensen. Foto: Therese Alice Sanne

Hvordan tror du denne konflikten vil løse seg? Er du åpen for en samtale med forlaget, eller vil du stå på ditt for at boken skal bli stoppet?

– Det får vi vente og se på. Jeg håper forlaget og forfatteren rydder opp etter seg.

Advokat Tony Vangen i Advokatfirmaet Elden bekrefter til VG at Panta har mottatt en begjæring.

– Den går ut på at motparten krever at Panta tilbakekaller Anniken Jørgensens bøker som allerede har blitt solgt. Videre krever motparten at salget av boken stanses. Resultatet av den midlertidige forføyning kan neppe bli at vi kan tilbakekalle bøker som allerede har blitt solgt. Det er ikke mulig, sier han.

Les kommentar fra forlaget: - VG har rigget opp en skikkelig drittpakke

les også

«Ex on The Beach»-Henrik om reaksjonene på boken: – Opplever at de prøver å skremme meg

Han sier nå at de er i dialog med motparten.

– Vi har tatt kontakt med motparten med forespørsel om vi kan komme frem til et kompromiss uten å gå rettens vei. Vi er nå i dialog og vedkommende har ikke vært avvisende til samtale.

Hva slags type kompromiss er dere villig til å inngå?

Forlaget kan for eksempel være villig til å omformulere deler av boken til neste opplag, uten at det innebærer erkjennelse av skyld. Forlaget er innstilt på å lytte til motparten, men må ta en avveining i forhold til spørsmål om sensur.

– Boken er full av hemmeligheter og Anniken utleverer alt ved hvordan det er å være ung i dag. Det er ikke et usant ord i boken og derfor kan den ikke stoppes av sensur, sier Alexander Elguren.

Samme forlag: Jukset med terninger

Ifølge forlaget har 18.000 bøker blitt trykket. Boken fikk terningkast to av VGs anmelder.

VG har foreløpig ikke lykkes i å komme i kontakt med Anniken Jørgensen, men i et tidligere intervju har bloggeren fortalt at hun har gitt beskjed om utleveringen av ekskjæresten i forkant av publiseringen.

– I boken har jeg brettet ut om kjærlighetslivet mitt og forholdet til ekskjæresten. Han mener dette er en historie som må fortelles, men syns nok det er ubehagelig. Men ubehagelig er det for meg også, så det gir jeg blaffen i, sa Jørgensen til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder