ÅPENHJERTIG: Tor Erling Staff avslører nye og - for de aller fleste - sjokkerende sider ved seg selv i biografien som ble lansert i dag. Foto: LINDA NÆSFELDT

- Lot meg plukke opp av eldre menn

(VG Nett) I sin nye biografi forteller Tor Erling Staff åpent om de gangene han som barn ble plukket opp på gaten av voksne menn. «Jeg synes bare det var jævla fint», sier Staff i boken.

  • Tone Libråten
  • Roar Dalmo Moltubak
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

«Jeg ble jo plukket opp noen ganger da jeg var yngre», forteller Tor Erling Staff i boken, «av menn som selvfølgelig var langt eldre enn meg, av voksne menn. Definisjonsmessig skulle jeg da være et offer. Men jeg synes bare det var jævla fint. Utbytterikt og lærerikt.»

Første gang dette skjedde var da Tor Erling Staff var 12 år, skriver han i boken.

SE INTERVJU MED STAFF HER.

Staff har selv blitt kalt «jævla pedo-svin». Dette kommenterer han også i den splitter nye biografien.

Men det er i kapittelet «Jeg har alltid kalt meg en gategutt» at Staff forteller om sine opplevelser da han selv var barn. Første gang skjedde da han som 11-12-åring sto utenfor Chat Noir og så på en plakat av Lalla Carlsen som opptrådte der da.

«Hvor gjorde dere av dere?»spør Håvard Rem i boken.

«Vi gikk jo ikke opp på scenen. Det var faen ingen Quart-festival. Nei, han ba meg med hjem. Jeg var med ham hjem. Resten løste seg sjæl».

- So what?

Til VG Nett understreker Staff at det er en bevisst handling å fortelle om dette i boken, som han beskriver som en forsvarstale for større likeverd i samfunnet.

- Jeg vil få frem at de som sitter i posisjoner i samfunnet, det være seg advokater, leger eller andre, ikke er det minste mer verdifulle som mennesker. Vi må slutte å være så hykleriske, og tørre å innrømme hva som egentlig er oss. Vi må ikke være så forbannet redd for hva alle andre synes.

Det har Staff forsøkt å vise i biografien ved å være det han beskriver som «selvdestruktiv». Han vil ikke fremstille seg selv i et bedre lys, han vil heller vise sine mørke sider.

- Jeg har fortalt litt om da jeg lot meg selv gå inn i seksuelle situasjoner som 12-åring. For meg er ikke dette viktig, men det har sammenheng i boken. Mitt grunnsyn er at har man gjort noe som folk reagerer på, så so what!

Visste det var galt

I boken innrømmer Staff at skjønte at det som da skjedde, ikke var riktig. Men det var i grunnen helt uinteressant for ham.

«Jeg har aldri følt noen skam ved det. Jeg var bare takknemlig. Andre kan oppleve det annerledes. Jeg har på en måte alltid følt meg trygg. Men samtidig har jeg vært litt utenfor allfarvei. Jeg har hatt flaks og har fått trygghetsfølelse i meg. Hvordan det ville vært for en annen, som ikke hadde hatt trygghet, aner jeg ikke».

- Hadde et valg

Staff beskriver seg selv som en litt stusselig unggutt. Foreldrene ante ingenting om møtene hans med voksne menn.

«Det var lite som virket preget på meg. Jeg hadde jo ennå ikke levet noe liv. Men det er klart at når jeg drev rundt i byen, var det noe som førte meg dit. Du kan si det var et valg. Jeg hadde et valg».

«Som tolvåring?» spør forfatteren.

«På en måte. I den grad jeg var glad i litteratur, i den grad jeg leste bøker som fortalte nettopp meg noe, i samme grad hadde jeg et valg».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder