SØSTRE: Jackie Collin var søsteren til skuespillerinnen Joan Collins, som kanskje er mest kjent for sin rolle i Dynastiet. Joan hadde også hovedrollen i to filmer som hadde sitt utspring i søsterens bøker. Foto: GETTY ,

Skuespiller Joan Collins sørger over søsteren: - Hun var min beste venn

Bestselger-forfatter Jackie Collins døde av brystkreft

Den britiske forfatteren Jackie Collins døde av brystkreft. Hun ble 77 år gammel.

  • Sindre Nordengen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Jackie Collins ble diagnostisert med brystkreft for seks og et halvt år siden. Lørdag kom den triste nyheten om at hun var død. Det bekrefter en talsperson for familien til magasinet People.

– Det er med overveldende tristhet at vi annonserer at den vakre, dynamiske og enestående moren vår, Jackie Collins, er død. Hun levde et fantastisk liv og var elsket av sin familie, sine venner og flere millioner lesere som hun har underholdt gjennom fire tiår. Hun var en inspirasjon og banet veien for kvinnelige forfattere. Hun vil leve videre gjennom karakterene sine, men vi savner henne allerede mer enn ord kan beskrive.

Mistet sin beste venn

Jackie er søsteren til skuespillerinnen Joan Collins (82), som særlig har gjort seg kjent via rollen som Alexis Colby i den amerikanske såpeserien Dynastiet på 1980-tallet. Joan hadde også hovedrollen i to filmer som hadde sitt utspring i søsterens bøker. Til nettstedet People forteller folk at Joan er helt ødelagt.

– Hun var min beste venn. Jeg beundrer måten hun håndterte sykdommen. Hun var en fantastisk modig og vakker person som jeg elsket svært høyt, sier Joan til People.

Collins' bøker er oversatt til over 40 språk og er solgt i over 500 millioner eksemplarer verden over. Mange av dem handler om det glamorøse livet i Hollywood, som hun kjente fra innsiden. Åtte av de 32 bøkene hennes er blitt til filmer eller TV-serier.

For bare to uker siden gjorde hun det som skulle vise seg å bli hennes siste intervju med People. Hun gjorde det da klart at hun ikke angret på noe hun hadde gjort i livet. - Som Frank Sinatra sa, jeg gjorde det på min måte. Jeg har skrevet fem bøker etter at jeg fikk diagnosen, jeg har levd livet, jeg har reist over hele verden, sa hun da.

Sørger

Etter at dødsbudskapet ble kjent, er stjernevennene i sjokk og på sosiale medier skriver de sine kondolanser.

På sin Instagram-profil skriver skuespiller og produsent Melissa Gilbert:

– Jackie Collins. For en dame! Hvil i fred, elskede venn.

TV-profil Sharon Osbourne og kona til Ozzy Osbourne skriver på Instagram:

– Sjokkert og knust etter å ha hørt den triste nyheten. Jeg elsket og respekterte Jackie Collins. Tanker og bønner går til hennes familie.

Talkshow-vertinne Oprah Winfrey skriver på Twitter:

– Hvil i fred, Jackie Collins. Jeg har alltid elsket våre intervjuer.

Til People sier den Oscar-vinnende filmskuespillerinnen Sandra Bullock:

– Den smarte, talentfulle og vakre kvinnen banet vei for så mange av oss og gjorde det enklere å komme etter henne.

Collins ble født i England i 1937, men var også amerikansk statsborger og levde store deler av livet i USA. Hun var gift tre ganger og etterlater seg tre tre døtre; Tracy (54), Tiffany (48) og Rory (46).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder