FERDIG HOS STORDALEN: Sarah Natasha Melbye slutter mindre enn et år etter at hun ble forlagssjef i Pilar og Capitana. Foto: Frode Hansen

Sarah Natasha Melbye sier opp Stordalen-jobben

Forlagssjef og tidligere TV-kjendis Sarah Natasha Melbye (43) forlater Petter Stordalens Strawberry Publishing «for å fortsette jobbkarrieren et annet sted».

Det er mindre enn et år Sarah Natasha Melbye ble headhuntet av Petter Stordalen fra forlagssjefjobben i Juritzen til jobben som forlagssjef for Pilar og Capitana.

Nå slutter hun, melder Strawberry Publishing i en pressemelding.

– Jeg kommer til å savne både forfattere, ansatte og eiere når jeg nå velger å fortsette mitt jobbliv et annet sted. Nå som forlagsgrupperingen er oppe og står og organisasjonen har satt seg, føles det likevel naturlig å søke nye utfordringer. Strawberry Publishing kommer til å sparke godt fra seg fremover, og jeg kommer definitivt til å følge med og heie fra sidelinjen, sier Sarah Natasha Melbye i pressemeldingen.

les også

Lest? Forfatter tatt for kopiering: - Jeg er svært lei meg og fortvilet

Den tidligere TV 2-profilen gikk inn i forlagsbransjen i 2015 da hun ble ansatt som PR-sjef i Juritzen-forlagene. Bare et knapt år etter rykket hun opp som forlagssjef - og i april i fjor ble det kjent at hun sluttet i jobben for å starte hos Petter Stordalen og co.

Sarah Natasha Melbye har ikke svart på VGs henvendelser etter oppsigelsen ble kjent, men skriver i SMS at vi må ta kontakt med forlegger Magnus Rønningen i Strawberry Publishing.

Han sier det ikke ligger noe dramatikk bak oppsigelsen.

– Absolutt ikke, sier Rønningen til VG.

I midten av februar, sånn cirka samtidig som det ble kjent at Stordalen utvider forlagsvirksomheten til Sverige, ga Sarah Natasha Melbye beskjed om at hun slutter. Strawberry Publishing går nå i gang med å finne hennes etterfølger som forlagssjef for forlagene Pilar, Armada, Pioner, Capitana og Canoa.

– Den jobben går vi i gang med nå. Sarah kom inn på kort varsel og fikk raskt kontroll på skuta. Hun kan de fleste funksjonene et forlag består av og har i løpet av året vikariert i alle, i tillegg til jobben som forlagssjef. Vi er utrolig takknemlig for at vi har hatt hennes erfaring å lene oss på i et hektisk oppstartsår, og er takknemlige for at hun gir oss god tid til å finne en erstatter, for det blir ikke lett, sier Jonas Forsang.

Ville også ut: Derfor gikk Gloria forlag ut av Stordalen familien

Sarah Natasha Melbye sier i pressemeldingen at hun ikke vet hva fremtiden bringer.

– Den kan være i bokbransjen, men den kan også være et helt annet sted. Jeg har litt tid til å tenke meg om, og har fått et par tilbud jeg vurderer. Det er faktisk litt deilig å ikke helt vite hva som venter rundt neste sving, sier Sarah Natasha Melbye.

Etter at Stordalen gikk inn i den norske bokverdenen etter jul i fjor, har forlagsgruppen som nå heter Strawberry Publishing, vokst kraftig. Bare i år har de kjøpt Juritzen forlag og 50 prosent av forlaget Bastion.

Bråk i kulissene: Juritzen-forfatter om Stordalen-oppkjøpet: -Frustrerende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder