EVA OG ODD: I boken forteller Odd om bruddet med sin kone gjennom 30 år, Eva Bødtker-Næss. Her fra 2003. Foto: Helge Mikalsen

- Eva vil alltid være min kone

For første gang forteller Odd Børretzen om samlivsbruddet med sin kone gjennom mer enn 30 år, Eva Bødtker-Næss (66).

Publisert:
Artikkelen er over 16 år gammel

MAY GRETHE LERUM og HELGE MIKALSEN (foto)

I en ny bok røper han også sine fremtidshåp for forholdet:

- Jeg står akkurat og venter på min kone nå, kikker ut av vinduet. Vi skal spise middag sammen og gå på en utstilling. Skal du ta bilder, må du komme dit, sier Børretzen til VG og legger til:

- Kona vil ikke fotograferes, altså!

- Gode venner

Han var en tid forundret over at samlivsbruddet ikke ble mediesak. Senere har han inntil nå nektet å kommentere det.

- Vi bor fremdeles hver for oss, men ringes hver morgen og møtes ofte for å gjøre hyggelige ting sammen, sier han.

Bitterheten er bearbeidet. De er gode venner. Børretzen forteller også at det neppe vil bli aktuelt å ta ut formell separasjon. Han har heller ikke tatt av seg gifteringen.

- Vi har kommet over den bitterheten som fantes, har lagt det negative bak oss og er gode venner. Jeg vil gjerne at vi fortsatt reiser sammen, deler opplevelser og gleder, sier han.

- Gammel kjærlighet

- Gruer du deg for lanseringen av boken, og tilbakemeldinger på for eksempel fyllekjøringen?

- Fyllekjøring? Står det noe om det? Det kommer jeg til å nekte, og si at dette må være noe Geelmuyden har funnet på! sier humoristen med en liten latter.

Han innrømmer at han ikke helt er forberedt på store medieoppslag, selv om han nå deler mange private erfaringer med det lesende publikum.

- Sånn var det da jeg forlot Eva også. Jeg trodde egentlig vi var for gamle til at mediene skulle interessere seg for vårt samlivsbrudd. Men nå skjønner jeg at vi vel har blitt en slags ikoner, symbolet på gammel kjærlighet, sier han.

Ennå humrer han litt over en nabo og lokalavis-journalist som tok ham på alvor da han forklarte samlivsbruddet ved å sammenligne seg med en gammel indianer: Han var blitt så gammel, så han ville gjøre som indianerne - gå ut i ensomheten for å legge seg til å dø.

- Man vet man er gammel når man innser at man aldri mer kommer til å forelske seg, fastslår han, ikke uten et vemodig anstrøk.

- Men re-forelske seg kan man?

- Ja, det er mulig, smiler Børretzen.

- Skarp skribent

I boken som lanseres i dag, refereres samtaler mellom forfatteren, Niels Chr. Geelmuyden, og hans gamle helt Odd Børretzen.

Det var Børretzen selv som ba om at Geelmuyden skulle bli spurt først om prosjektet.

- Han er en meget skarp skribent. Men dette med at han beundrer meg, kan jo bare være noe han sier, kommenterer Børretzen på sin lune måte.

Selv er han godt fornøyd med boken. Der forteller multikunstneren ikke bare om separasjonen fra Eva. Han deler også de mange gode reiseminnene med leseren, og øser rikt fra sin enorme kilde av humoristiske betrakninger, kloke spørsmål og hjertevarme kampsaker.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no