STOR INTERESSE: Mange journalister hadde møtt opp tirsdag formiddag, da Per Kristiansen stod frem som «Anonym»-forfatteren. Foto: Scanpix

Kalvø om «Anonym»: - Ikke en kjempebombe

Ari Behn hevder Per Kristiansen og Kagge Forlag bløffer

(VG Nett) Satiriker Are Kalvø sier han var klar over at det var «Hallo i uken»-kollegaen Per Kristiansen som skrev bøkene under pseudonymet «Anonym».

  • Marcus Husby
  • Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Jeg visste det, ja. Fikk vite det like etter at «Kongepudler» kom ut. Og nei, det var ikke en kjempebombe at det var en satireforfatter som hadde forfattet en satirebok. Hvem av oss det var, visste jeg ikke før Per tilsto, bortsett fra at jeg var ganske sikker på at det ikke var meg, sier Are Kalvø til VG Nett.

VGTV: Her avsløres «Anonym»

Tirsdag avslørte Per Kristiansen sin identitet på et pressemøte på Kagge forlag, og forklarte overfor VG Nett hvordan han ble mannen bak et av Norges mest omtalte pseudonymer.

Kollegaer

Kristiansen har jobbet som tekstforfatter både for reklame og underholdning på TV og radio, først og fremst «Hallo i uken» på NRK radio.

Les også: Derfor ble han anonym

Der har han blant annet vært kollega med Are Kalvø.

- Har han snakket om bøkene med deg?

- Gode kolleger snakker som regel om det man driver med. Men jeg har mest observert det på avstand, sier Kalvø.

Behn tror det er bløff

Are Kalvø forteller at han selv har lest bøkene til Kristiansen, eller «Anonym» om du vil, og at han liker det kollegaen har levert i bokform. Bøkene signert «Anonym» har et samlet opplag på 87.000.

HUMORIST: Are Kalvø. Foto: Scanpix

- Jeg synes de er morsomme. Det er for lite sånn i Norge, mener humoristen.

Selv etter at Per Kristansen tirsdag stod frem som den angivelige «Anonym»-forfatteren, er det ikke alle som kjøper forklaringen til Kagge Forlag.

Forfatter Ari Behn, som selv er en av hovedpersonene i boken «Kongepudler», mener offentliggjøringen er nok et PR-stunt fra Erling Kagges side.

- Tro meg, dette er bløff, sa forfatter Ari Behn til Dagbladet tirsdag.

Les også: Ari leste om sex, dop og død

Erling Kagge sier til avisen at han vet hva som er riktig, og forteller at han ikke har noe behov for å motbevise Behns påstander.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder